Cele mai citite
 


FMI cere Austriei măsuri de consolidare bugetară
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondul Monetar Internaţional /FMI/ a cerut Austriei mai multe eforturi în direcţia consolidării bugetului de stat, prin măsuri care să vizeze domeniile pensiilor, sănătăţii şi subvenţiilor, informează APA.
"Pentru aşezarea finanţelor publice pe o bază solidă, le solicităm celor responsabili să depună eforturi suplimentare de consolidare începând cu bugetul pentru 2012", a declarat marţi şefa misiunii FMI pentru Austria, Enrica Detragiache, într-o conferinţă de presă comună cu guvernatorul Băncii Centrale, Ewald Nowotny.

Nivelul datoriei publice se situează considerabil peste cel anterior crizei, de aceea în bugetul pe 2012 sunt necesare măsuri "mai ambiţioase" de reducere a acestuia, se arată în raportul pe 2011 al FMI cu privire la Austria, prezentat marţi.

Potrivit reprezentantei FMI, domeniile bugetare pe care trebuie să se concentreze Austria sunt pensiile, sănătatea şi subvenţiile. În ce priveşte pensiile, este necesară creşterea vârstei reale de pensionare, de pildă prin penalizarea suplimentară a pensionărilor anticipate.

Domeniul îngrijirilor medicale trebuie administrat mai eficient din punctul de vedere al costurilor, consideră FMI, potrivit căruia există, de asemenea, un potenţial de economisire în privinţa subvenţiilor acordate companiei feroviare OBB şi construcţiilor de locuinţe.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie, reabilitat cu fonduri europene Primarul de Brăila, Aurel Simionescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că au început lucrările de reabilitare a Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie din Brăila, contract care este finanţat din fonduri europene.
Ciamba: Recomandările făcute României de CE răspund priorităţilor de acţiune ale Guvernului Recomandările făcute României de Comisia Europeană - între care consolidarea fiscală favorabilă, ameliorarea sistemului de colectare a impozitelor - răspund priorităţilor de acţiune ale Guvernului şi reprezintă un instrument util în orientarea şi planificarea politicilor instituţiilor româneşti, a declarat...
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Programul de convergenţă - construcţia bugetară Construcţia bugetară pe orizontul de timp 2011-2014 a fost configurată în condiţiile consolidării conceptului de guvernanţă economică lansat la nivel european, care cuprinde un amplu pachet legislativ, ce va introduce mai multă disciplină şi rigoare în procesele macroeconomice din ţările membre ale UE...
Guvernul a aprobat a doua rectificare a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pe 2011 Guvernul a aprobat miercuri a doua rectificare a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2011, pe baza ultimelor date de la Institutul Naţional de Statistică /IN|S/ privind creşterea economică, de 4,5% în trimestrul III faţă de perioada similară din 2010, şi a execuţiei...
Băsescu: În 2011 se trece pe o ajustare fină a numărului de salariaţi, MFP şi MAI trebuie să înceapă procesele de restructurare Bucureşti, 14 dec /Agerpres/ - Preşedintele Traian Băsescu a menţionat, marţi, la Palatul Cotroceni, că în 2011 ar trebui să se treacă la o 'ajustare fină' a numărului de salariaţi din sectorul bugetar, acordându-se o mai mare atenţie sectoarelor care au nevoie de personal în plus, cum ar fi Sănătatea...