Cele mai citite
 


Franţa: Moştenitoarea imperiului l'Oréal trebuie plasată sub o formă de tutelă (medici)
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moştenitoarea imperiului de cosmetice L'Oréal, Liliane Bettencourt, 88 ani, trebuie plasată sub protecţie judiciară pentru a-i fi administrat patrimoniul, conform unei comisii de medici care a susţinut că "facultăţile mentale" ale acesteia sunt alterate, informează marţi AFP.
Medicii din această comisie înfiinţată în luna noiembrie special pentru acest caz la solicitarea unui judecător, nu au putut să o examineze direct pe miliardara ce este angajată într-o luptă juridică pentru avere cu fiica sa, Françoise Bettencourt-Meyers.

Medicii au invocat dosarul medical al femeii pentru a justifica concluzia că aceasta "suferă de o alterare conjugată a facultăţilor mentale şi psihice" şi că ar fi atinsă de o "maladie cerebrală". În virtutea acestor concluzii, ei au susţinut că Liliane Bettencourt ar trebui să beneficieze de o măsură de protecţie faţă de posibilele acte pe care le-ar putea face în necunoştinţă de cauză.

"Dreptul de vot poate fi păstrat", mai notează medicii în raportul lor.

În luna martie judecătorul estimase deja că Liliane Bettencourt, "este în imposibilitatea de a-şi purta singură de grijă", însă nu hotărâse încă o punere sub tutela fiicei sale, Françoise Bettencourt-Meyers.

După o scurtă reconciliere între cea mai bogată femeie din Franţa şi unica sa fiică în 2010, războiul dintre cele două a reizbucnit. La 7 iunie Françoise Bettencourt-Meyers a solicitat din nou ajutor în instanţă acuzând faptul că anturajul mamei sale pune în pericol interesele financiare ale octogenarei.

Această saga judiciară franceză a început din 2007. Atunci, Françoise Bettencourt-Meyers îl acuza pe scriitorul şi fotograful François-Marie Banier că ar fi abuzat de starea precară a sănătăţii mamei sale pentru a obţine donaţii de peste 1 miliard de euro.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa a elaborat un plan naţional de protecţie şi luptă împotriva Ebola Franţa a elaborat un plan naţional de protecţie şi luptă împotriva Ebola pentru a contracara apariţia de cazuri de febră hemoragică pe teritoriul său, relatează AFP.
Campania de vaccinare contra gripei AH1N1 în Franţa, verificată de o comisie parlamentară de anchetă Campania de vaccinare contra gripei noi (AH1N1) va face obiectul unei anchete parlamentare, după ce Adunarea Naţională a Franţei a dat undă verde, miercuri, constituirii unei comisii de anchetă, transmite AFP.
România, citată pentru insuficienta protecţie a proprietăţii intelectuale SUA au deplâns luni comercializarea prin internet a produselor contrafăcute în numeroase ţări şi au citat România printre ţările în care măsurile de combatare a infracţiunilor la adresa proprietăţii intelectuale sunt prea puţin relevante, potrivit raportului anual întocmit de serviciile Reprezentantului...
OMS stabileşte o comisie de experţi pentru a lupta împotriva obezităţii infantile Obezitatea infantilă este o mare problemă, o provocare uriaşă pentru sănătatea publică, căreia până acum nu i s-a acordat atenţia cuvenită, a apreciat Peter David Gluckman - copreşedinte al unei comisii instituite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a lupta împotriva obezităţii în rândul...
Franţa va aloca peste un miliard de euro în decurs de trei ani Fondului mondial de luptă împotriva SIDA Franţa va menţine contribuţia sa la Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului la nivelul de 1,08 miliarde de euro pentru perioada 2017-2019, reprezentând 360 de milioane de euro pe an, a informat preşedintele ţării, François Hollande, citat de AFP.
Primăriile din Franţa luptă împotriva penuriei de medici Penuria de cadre medicale anunţată anul trecut de un sondaj al Institutului Naţional de Statistică şi Studii Economice (INSEE), care prevedea scăderea cu 10 % a numărului de practicieni până în anul 2019 (faţă de 214.000 în 2009), a devenit o obsesie pentru mulţi primari din teritoriile vulnerabile,...