Cele mai citite
 


Galaţi: Spitalul Clinic de Urgenţă a fost încadrat temporar în categoria a II-a
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic de Urgenţă, cel mai mare din judeţul Galaţi, a fost încadrat, temporar, în categoria a II-a de către Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Potrivit directorului spitalului, Călina Lazarovici, spitalul trebuie să pună în aplicare până pe 31 decembrie un plan de conformare, în urma căruia va primi clasificarea definitivă în categoria a II-a sau va fi retrogradat în categoria a III-a.
''Potrivit ordinului de ministru, nu putem deveni spital de categoria I. Opţiunile noastre sunt: spital de categoria a II-a, în cazul în care ne îndeplinim planul de conformare sau spital de categoria a III-a. Noi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a ne alinia cerinţelor ministerului până la finele anului - termenul limită pentru îndeplinirea planului de conformare'', a spus Lazarovici.
Potrivit şefului DJSP Galaţi, până în prezent au mai fost clasificate Spitalul Municipal ''Anton Cincu'' din Tecuci, care a devenit spital de categoria 4M, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Sf. Ioan'', care s-a încadrat în categoria 2M, pe care o solicitase, dar şi Spitalul din Târgu Bujor care a fost clasificat temporar ca spital de categoria a IV-a. De asemenea, Spitalul Militar şi Spitalul General Căi Ferate au fost clasificate cu gradul IV, aşa cum solicitaseră.
Totodată, Ministerul Sănătăţii a reclasificat Spitalul de Boli Infecţioase ''Sfânta Cuvioasă Parascheva'' din Galaţi de la 4M la 2M.
Potrivit şefului DJSP Galaţi, clasificările vor avea într-adevăr valoare abia în momentul în care se vor reflecta în modul de finanţare a unităţii sanitare, iar acest lucru nu se va întâmpla până în momentul semnării contractului-cadru din Sănătate. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Trei spitale au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare în cazul a trei spitale din judeţul Galaţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), Valentin Boldea.
Galaţi: Încă două spitale au fost clasificate Spitalul Militar şi Spitalul General Căi Ferate din Galaţi au fost clasificate cu gradul IV de către Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul de Boli Infecţioase a fost reclasificat Ministerul Sănătăţii a reclasificat Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Cuvioasă Parascheva" de la 4M la 2M, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Cele nouă spitale din judeţ au adunat doar 126.565 lei din coplată Suma totală colectată anul trecut din coplată la cele nouă spitale din judeţul Galaţi s-a ridicat la doar 126.565 lei, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de sănătate publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.