Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru lansează ghidul riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elevii şi părinţii acestora vor fi informaţi asupra riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză prin intermediul "carnetului etnobotanic", în cadrul campaniei lansate de deputatul conservator Tudor Ciuhodaru la nivel naţional - "Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!".
'Carnetul etnobotanic' va fi prezentat, pentru început, în această săptămână, în şcolile şi liceele din Iaşi pentru a informa elevii asupra riscurilor consumului drogurilor de sinteză. Ghidul este realizat de voluntarii Centrului Integrat Regional de Tratamente, Intoxicaţii, Traume şi Arsuri (CIRTITA), sub coordonarea lui Tudor Ciuhodaru, medic primar specialist în toxicologie şi suicidologie, de la fostul Spital de Urgenţe, actualmente secţie exterioară a Spitalului "Sfântul Spiridon".
"Sunt trei ani de când tratez în Spitalul de Urgenţe din Iaşi şi în Parlamentul României problematica drogurilor de sinteză. Laxitatea legislativă a permis explozia acestui fenomen, iar letargia autorităţilor locale şi centrale sugerează complicitatea la această crimă. Pe lângă activitatea legislativă prin care am dorit interzicerea comercializării acestor produse, precum şi sancţionarea cu 20 de ani de închisoare a celor ce comercializează aceste substanţe, am iniţiat la nivel naţional campania 'Nu toate frunzele sunt bune! Stop etnobotanicelor' şi împreună cu profesorii, elevii şi părinţii, psihologii şi medicii din întreaga ţară continuăm campania de informare şi educare asupra riscurilor legate de consumul drogurilor de sinteză", a declarat marţi, presei, medicul Tudor Ciuhodaru.
Parlamentarul ieşean a ţinut să atragă astfel atenţia asupra situaţiei îngrijorătoare mai ales că în prezent aproape un sfert dintre consumatorii de droguri de sinteză din România sunt elevi.
Campania "Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!" a debutat în liceele "Emil Racoviţă" şi "Vasile Alecsandri" din Iaşi, precum şi şcolile "Petru Poni" sau "Vasile Lupu" din Iaşi şi a fost extinsă la nivelul mai multor instituţii de învăţământ preuniversitar din ţară.
Problemele care vizează consumul de plante etnobotanice în rândul elevilor şi studenţilor din România, şi nu numai, vor fi prezentate de medicul parlamentar la sfâşitul lunii iunie în Parlamentul European. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Deputatul Ciuhodaru: Susţin includerea Spitalului de Urgenţe în mapa şedinţei de Guvern de la Iaşi Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, susţine includerea printre priorităţile agendei guvernamentale din 17 martie adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să asigure finalizarea cât mai rapidă a Spitalului Clinic de Urgenţe din Copou pentru ca pacienţii aflaţi...
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Iaşi: Medicul Tudor Ciuhodaru reiterează solicitarea de a se deschide noul spital de urgenţe din Copou Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că singura soluţie pentru a nu se mai repeta situaţii precum plimbarea pacienţilor traumatizaţi, cu membre amputate, timp de nouă ore între spitalele Moldovei este deschiderea noului spital de urgenţe din Copou.
Iaşi: A încercat să îşi ucidă părinţii în timp ce se afla sub influenţa etnobotanicelor Un elev de 19 ani a încercat, sâmbătă dimineaţă, să îşi omoare propriii părinţi pentru că aceştia nu l-au lăsat să mai consume plante etnobotanice.