Cele mai citite
 


Kelemen Hunor: Varianta de reorganizare a ţării propusă de USL este o soluţie interesantă
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat marţi că varianta avansată de USL cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială a ţării este o soluţie interesantă.
"Un al treilea nivel de administraţie e o chestie interesantă, dar nu l-am luat în calcul până acum", a spus el, la Palatul Parlamentului.
România are nevoie de o reorganizare teritorială, iar cele opt regiuni de dezvoltare trebuie să devină centre ale administraţiei regionale, a declarat sâmbătă preşedintele PSD, Victor Ponta.
Conform acestuia, viziunea Uniunii Social Liberale privind administraţia publică şi dezvoltarea regională va fi implementată în trei etape, până în 2016, însă numai după efectuarea unui referendum şi modificarea Constituţiei.
În anul 2012, ar urma să înceapă transferul de atribuţii de la guvernul central spre regiuni şi se desfiinţează Ministerul Dezvoltării Regionale. În 2014, aleşii locali vor alege un consiliu regional, condus de un preşedinte regional, iar până în anul 2016 va fi o perioadă de tranziţie pentru a prelua controlul fondurilor.
În viziunea USL, guvernul central rămâne cu atribuţii de reglementare şi control, iar tot ce ţine de dezvoltare trebuie să meargă în teritoriu.
Fiecare regiune trebuie să aibă o mare universitate, un mare spital, un aeroport, un centru de afaceri şi un centru cultural, potrivit propunerii USL. AGERPRES/(A - Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ponta: România are nevoie de o reorganizare; cele 8 regiuni trebuie să devină centre ale administraţiei regionale România are nevoie de o reorganizare teritorială, iar cele opt regiuni de dezvoltare trebuie să devină centre ale administraţiei regionale, a declarat sâmbătă preşedintele PSD, Victor Ponta, la Sala Palatului, cu prilejul prezentării viziunii Uniunii Social Liberale asupra administraţiei publice şi ...
Laszlo Borbely: Târgu Mureş, capitala unei regiuni Mureş-Harghita-Covasna, eventual Bistriţa Năsăud sau Braşov Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, consideră că municipiul Târgu Mureş ar putea fi capitala unei regiuni formate din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, la care să se adauge eventual Bistriţa Năsăud sau Braşov, se arată într-un comunicat dat publicităţii, luni, de biroul de presă al acestuia...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Ponta: Viziunea USL privind administraţia şi dezvoltarea regională prevede trei etape, până în 2016 Viziunea Uniunii Social Liberale privind administraţia publică şi dezvoltarea regională va fi implementată în trei etape, până în 2016, însă numai după efectuarea unui referendum şi modificarea Constituţiei, a declarat sâmbătă preşedintele PSD, Victor Ponta.
Cseke Attila: Proiectul UDMR de reorganizare administrativă a fost aprobat de o parte a Coaliţiei Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că proiectul de reorganizare administrativ-teritorială propus de UDMR este cel pe care trebuie mers în continuare, cu atât mai mult cu cât a fost aprobat deja de Senat.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.