Cele mai citite
 


Medicii de familie precizează că reţete compensate eliberează toţi medicii
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Federaţia Patronatelor îşi exprimă nedumerirea faţă de continuarea dezinformărilor ce afectează activitatea cabinetelor medicale, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.
"Dorim să precizăm că prescrierea de reţete compensate sau gratuite reprezintă finalizarea actului medical de către fiecare medic, indiferent de specialitate, fie că acel medic este din spital, din ambulatoriul de specialitate sau medic de familie. Medicul de familie poate prescrie aşadar reţete compensate exclusiv pentru consultaţiile acordate de el, cu excepţia situaţiilor în care se continuă un tratament prescris de medicul din spital, pentru care medicul din spital a prescris prima reţetă compensată pentru 30 de zile şi a eliberat o Scrisoare Medicală prin care recomandă continuarea tratamentului", se arată în comunicat.
Medicul de familie este penalizat dacă transcrie reţete ca rezultat al consultaţiei altor medici şi este de altfel nefiresc ca pacienţii să fie puşi pe drumuri inutile, precizează reprezentanţii medicilor de familie.
Reprezentanţii medicilor de familie precizează că reţete eliberează mediciii de familie, din ambulatoriu de specialitate, din spital.
Reacţia medicilor de familie vine urmare a apariţiei unor informaţii potrivit cărora reţete prescriu numai medicii de familie. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi bilete de trimitere vineri şi luni Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi nici bilete de trimitere vineri şi luni, au declarat reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi cei ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Medicii de familie vor acorda consultaţii şi vor elibera reţete Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, marţi, la încheierea negocierilor cu reprezentanţii medicilor de familie, că aceştia vor acorda asistenţă medicală şi vor elibera reţete compensate şi gratuite începând cu 1 aprilie, iar data nu este o păcăleală.
Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere sau concedii medicale pentru că nu au semnat contractul-cadru cu casa de asigurări, a anunţat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.
Medicii de familie vor să impună pacienţilor cu venituri de până la 700 de lei adeverinţă de la ANAF ca să obţină reţetă Medicii de familie au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că de la 15 ianuarie nu vor mai elibera reţete compensate cu 90% din lista B pentru pacienţii cu venituri de până la 700 de lei, decât dacă vor aduce o adeverinţă fiscală de la ANAF.
APSR îşi exprimă dezacordul faţă de 'continua dezinformare' a populaţiei în privinţa situaţiei contractului-cadru Reprezentanţii Alianţei pentru Sănătate din România (APSR) îşi exprimă printr-un comunicat de presă dezacordul faţă de "continua dezinformare" a populaţiei în privinţa situaţiei contractului-cadru, lucru ce afectează atât încrederea pacienţilor în medici şi activitatea cabinetelor medicale, cât şi în...