Cele mai citite
 


Mureş: Peste 100 de persoane muşcate de căpuşe în două săptămâni
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de persoane au ajuns, de la începutul acestei luni, la Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Târgu Mureş cu muşcături de căpuşe, a anunţat, marţi, coordonatorul SMURD, dr. Cristian Boieriu.
Acesta a spus că la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD din Târgu Mureş, cazurile de muşcături de căpuşe au apărut din luna aprilie, când s-au înregistrat 20 de cazuri, în mai numărul celor muşcaţi a ajuns la 112, iar de la începutul acestei luni s-au înregistrat deja 102 cazuri.
Persoanelor ajunse la SMURD li s-a administrat ser antitetanic şi au fost îndrumate apoi către Clinica de Boli Infecţioase, pentru a li se prescrie un tratament.
Medicii spun că problemele nu apar imediat după muşcătura de căpuşă, dar că aceste insecte pot transmite boala Lyme, care poate să evolueze ani de zile, iar în lipsa tratamentului profilactic este posibil să apară complicaţii.AGERPRES/(AS-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A fost inaugurat SMURD Harghita Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit, luni, operaţional şi în Harghita, la ceremonia de inaugurare fiind prezent şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Mureş: La 20 de ani de la înfiinţare, SMURD se confruntă cu o lipsă acută de personal La împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), la Târgu Mureş, cea mai mare problemă rămâne lipsa de personal, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, dr. Cristian Boeriu, medic şef UPU-SMURD.
Consiliul Judeţean Mureş şi SMURD, colaborare pentru înfiinţarea unei academii europene de urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Mureş şi Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) colaborează pentru realizarea unui proiect prin care să acceseze finanţare în viitorul exerciţiu bugetar european, care are ca obiectiv înfiinţarea unei academii europene de urgenţă.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
SMURD a devenit operaţional în judeţul Covasna Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional începând cu data de 1 februarie şi în judeţul Covasna, iar în prima zi a avut trei intervenţii.
Angajaţi UPU şi SMURD, decoraţi de preşedintele Iohannis Mai mulţi angajaţi ai SMURD - Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare şi ai UPU-SMURD au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis, şeful statului semnând miercuri două decrete în acest sens.