Cele mai citite
 


PMB: Planul de igienizare a Capitalei este în curs de desfăşurare
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Planul de igienizare a Capitalei (tratamentele de deratizare şi combatere a ţânţarilor) este în curs de desfăşurare, conform planului stabilit împreună cu Comisia Interministerială de Supraveghere Metodologică, ce are reprezentanţi din ministerele Mediului, Sănătăţii şi Agriculturii.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis marţi AGERPRES, PMB nu a primit nicio adresă oficială privind creşterea numărului de şobolani şi ţânţari, singura corespondenţă dintre cele două instituţii fiind o sesizare a unui cetăţean pentru o situaţie punctuală.
Având în vedere evoluţia meteo din ultima perioadă, desfăşurarea programului de combatere a ţânţarilor întâmpină dificultăţi, din cauza cantităţilor mari de precipitaţii căzute în ultima perioadă, se precizează în comunicatul citat.
În aceste condiţii, primarul general a solicitat departamentului de specialitate să convoace vineri o întâlnire de lucru cu membrii Comisiei Interministeriale de Supraveghere Metodologică şi reprezentanţii societăţii prestatoare de servicii de combatere a ţânţarilor şi deratizare pentru a stabili dacă se impun modificări ale planului de igienizare care se află în prezent în desfăşurare. De asemenea, edilul-şef doreşte să facă o analiză cu toţi cei implicaţi în desfăşurarea şi punerea în aplicare a acestui plan de igienizare.
În paralel cu desfăşurarea tratamentelor de igienizare, Primăria Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţia cetăţenilor numărul gratuit 0800 800 882, la care aceştia pot face sesizări în legătură cu eventualele situaţii punctuale cu privire la necesitatea unor tratamente suplimentare.
PMB mai precizează că asociaţiile de locatari sau casele individuale pot solicita direct către operatorul de servicii efectuarea de tratamente pentru deratizare în cazul în care constată că după aplicarea tratamentului este necesară o intervenţie suplimentară.
Dispeceratul 3 D ROMÂNIA SA răspunde la telefonul 021.340.86.50.
Potrivit PMB, asociaţiile de locatari au obligaţia să ia măsuri în ceea ce priveşte acumulările de deşeuri necontrolate (care favorizează dezvoltarea populaţiilor de şobolani) şi eventualele subsoluri inundate - factori favorizanţi dezvoltării larvelor şi ulterior a populaţiilor adulte de ţânţari. AGERPRES / (AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Municipiului Bucureşti continuă programul de combatere a ţânţarilor Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) continuă aplicarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor în zonele cu vegetaţie, în baza planului de igienizare stabilit printr-o dispoziţie a primarului general, Sorin Oprescu, încă din data de 6 iulie 2010.
Primăria Municipiului Bucureşti continuă măsurile pentru combaterea caniculei Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) continuă măsurile necesare pentru combaterea efectelor caniculei, fiind amenajate 14 corturi medicale dotate cu aer condiţionat, apă, personal medical şi aparatură de specialitate, în condiţiile avertizării de cod portocaliu de caniculă, anunţă luni PMB.
Primăria Municipiului Bucureşti suplimentează măsurile anticaniculă Primăria Municipiului Bucureşti a decis suplimentarea măsurilor anticaniculă, având în vedere avertizările de caniculă ale meteorologilor pentru zilele următoare.
ARCHA: În România sunt peste 7 milioane de hipertensivi Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale îşi propune un screening al populaţiei, în condiţiile în care în România sunt peste 7 milioane de hipertensivi, număr care se situează peste media europeană, se arată vineri într-un comunicat de presă al ARCHA.
Primăria Capitalei intensifică măsurile anticaniculă Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) intensifică măsurile pentru combaterea efectelor căldurii excesive, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi pentru următoarele zile.
România ar putea deveni lider regional în cooperarea pentru combaterea HIV/SIDA Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit, miercuri, cu subsecretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Michel Sidibe, director executiv al Programului Comun al Naţiunilor Unite privind HIV/SIDA (ONUSIDA), cei doi evaluând p...