Cele mai citite
 


Prahova: Aproximativ o sută de persoane au donat sânge de Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ o sută de persoane au trecut, marţi, pe la Centrul de Transfuzii Sanguine Prahova, pentru a dona sânge, a declarat, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Georgeta Hanganu.
Potrivit acesteia, donatorii mai vechi au primit, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sânge, diplome, medalii şi bomboane, pe lângă tradiţionalele bonuri de masă, în valoare totală de 63 de lei, şi decontări ale transportului.
'Astăzi (n.r. marţi), numărul celor care s-au prezentat la centru a fost mai mare decât media unei zile normale, având în vedere că sărbătorim Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge. Astfel, dacă într-o zi normală avem o medie de 60-80 de donatori, azi au venit aproximativ o sută. Pentru cei mai vechi dintre aceştia am pregătit 52 de medalii, iar pentru doi dintre ei, donatori vechi cu grupe rare de sânge, AB negativ şi 0 negativ, am avut şi medalii', a declarat Hanganu.
Prahova se află printre judeţene fruntaşe în ceea ce priveşte numărul persoanelor care donează sânge, Centrul de Transfuzii Judeţean aprovizionând nu doar spitalele din judeţ, ci şi secţiile de hematologie de la Fundeni, Floreasca şi Spitalul Universitar Bucureşti.
'Prahova are cel mai mare număr de pungi de sânge recoltate pe cap de salariat pe an. Astfel, în 2010, fiecare dintre cei 26 de salariaţi ai centrului a recoltat aproape 700 de pungi, numărul de prize înregistrat fiind de 18.000. Mai mult decât atât, noi avem o medie zilnică de 60-80- de donatori, în timp ce alte judeţe abia ajung la 50 de donatori', a explicat Georgeta Hanganu.
Anul acesta, sloganul Zilei Mondiale a Donatorilor de Sânge, care se sărbătoreşte din 2005, a fost 'Colorează lumea în roşu!'. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.
Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti, lucrările fiind finanţate cu o sumă de aproximativ 110.000 de euro.
Suceava: Cei mai mulţi donatori de sânge, în luna noiembrie, după incidentul din Clubul Colectiv Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Suceava a înregistrat în cursul anului trecut un număr de 7.500 persoane care au donat sânge, cei mai mulţi în cursul lunii noiembrie, după incidentul din Clubul Colectiv, a declarat presei, miercuri, directorul CTS Suceava, Maria Pilat.
Cluj: Aproximativ 7.000 de donatori de sânge la CTS, în primul semestru al anului Aproximativ 7.000 de persoane au donat sânge, în primul semestru al acestui an, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Cluj-Napoca.
Caraş-Severin: Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge a fost sărbătorită la Lacul Buhui Numărul donatorilor de sânge a scăzut în Caraş-Severin faţă de anul trecut, a declarat coordonatorul Centrului de Transfuzii Sanguine Reşiţa, Rodica Neaga.
Olt: Poliţiştii au donat sânge pentru a-şi completa veniturile Aproximativ 30 de poliţişti din judeţul Olt s-au prezentat joi la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina pentru a dona sânge în schimbul tichetelor valorice de 63 de lei, cu scopul de a-şi completa în acest mod veniturile după ce le-a fost redusă norma de hrană.