Cele mai citite
 


Primul copil mort în Germania din cauza contaminării cu bacteria Eceh
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia declanşată de bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a provocat pentru prima dată moartea unui copil din Germania, un băiat de doi ani din nordul ţării, au anunţat autorităţile locale, bilanţul morţilor ridicându-se la 37 în Europa, relatează AFP.
Băieţelul a murit în noaptea de luni spre marţi la spitalul din Hanovra, a precizat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale din Celle. Membrii familiei sale, care au fost şi ei infectaţi cu bacteria Eceh, sunt în curs de vindecare.

Până în prezent, victima cea mai tânără a epidemiei de Eceh era o femeie de 20 de ani, conform Institutului Robert Koch (RKI).

În Germania, 36 de persoane au murit din cauza contaminării cu bacteria Eceh, iar în Suedia una singură.

După săptămâni de incertitudini, autorităţile germane au identificat vineri originea contaminării, care a fost confirmată sâmbătă. Este vorba despre seminţele germinate de la o fermă de agricultură biologică din nordul Germaniei, din Gartnerhof, Bienenbüttel. Exploatarea a fost închisă.

Autorităţile germane au menţinut recomandarea de a nu se consuma seminţe germinate, cumpărate sau cultivate în gospodării proprii, notează AFP.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de E.coli: suspiciunile s-au restrâns la o exploatare agricolă din nordul Germaniei În investigaţiile pentru stabilirea originii contaminării cu bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) din Germania, suspiciunile s-au restrâns la o exploatare agricolă din nordul ţării care produce seminţe germinate, a declarat vineri ministrul agriculturii, Ilse Aigner, relatează AFP.
Epidemia de E.coli: cinci cazuri în SUA Numărul cazurilor din SUA legate de epidemia de provocată de E.coli în Europa a ajuns la cinci, au anunţat oficiali americani din domeniul sănătăţii. Centrul de Prevenire şi Control al Îmbolnavirilor din SUA a mai adăugat un caz la cele existente. Dar spre deosebire de cele patru anterioare, acesta nu...
Epidemia de E.coli: Legumele continuă să fie distruse în Germania Între cinci şi zece la sută din legumele cultivate în nordul Germaniei au fost distruse, potrivit unei declaraţii a ministrului german al agriculturii Ilse Aigner, preluată în ediţia de marţi a ziarului The Local.
Epidemia de E. coli: reuniune extraordinară marţi a miniştrilor agriculturii din ţările UE Miniştrii europeni ai Agriculturii şi ai siguranţei alimentare au fost convocaţi marţi, la Luxemburg, la o reuniune extraordinară consacrată epidemiei cu bacteria E. coli şi consecinţelor ei pentru producătorii europeni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ungare a UE, citat de AFP.
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.
Epidemia E.coli: medicii avertizează asupra efectelor neurologice grave Iniţial, medicii au fost mai îngrijoraţi de efectele asupra rinichilor pacienţilor afectaţi de E.coli enterohemoragic, sau EHEC. Săptămâna trecută, însă, a devenit evident că efectele secundare neurologice ale infecţiei bacteriene ar putea fi chiar mai rele, informează publicaţia germană Der Spiegel...