Cele mai citite
 


Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, adoptat pe articole de deputaţi
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputaţii au adoptat, marţi, pe articole, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, votul final urmând să fie acordat săptămâna viitoare.
Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a explicat că actul normativ prevede abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe cinci domenii care nu fac obiectul legilor organice şi anume finanţe, transporturi, comunicaţii, educaţie şi sănătate.
Comisia juridică a introdus mai multe amendamente la acest proiect de lege stabilind că Executivul poate emite ordonanţe şi în cazul măsurilor de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar, constituirii infrastructurii de comunicaţii electronice a statului român, modificării legii privind plantele medicinale şi aromatice şi produselor stupului, modificării legii ANL, a ordonanţei privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.
Deputaţii jurişti au decis şi introducerea posibilităţii Guvernului de a emite ordonanţe şi în privinţa modificării legii privind performanţa energetică a clădirilor, a ordonanţei privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a instituţiilor publice de cultură finanţate din venituri extrabugetare.
În schimb, Comisia juridică a eliminat prevederea din proiectul Guvernului potrivit căreia Executivul putea să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară în cazul măsurilor pentru combaterea operaţiunilor cu unele produse susceptibile de a avea efecte psihoafective.
Senatul a respins pe 30 mai acest proiect de lege, Camera Deputaţilor fiind for decizional. AGERPRES/(AS-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele a promulgat Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi pe cea privind indemnizaţia pentru mame Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, precum şi pe cel privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, informează...
Camera Deputaţilor: Proiect de lege depus de parlamentarii liberali privind activitatea de prevenţie în sănătate Parlamentarii liberali au depus miercuri la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care activitatea de prevenţie în sănătate să devină obligatorie prin programe cu finanţare bugetară aprobată de Parlament, bazată pe o strategie naţională pe termen lung.
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Cameră: Orele suplimentare efectuate de personalul care a acordat asistenţă medicală victimelor de la Colectiv, plătite Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege referitor la modificarea ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în acest an, care stipulează ca orele suplimentare efectuate de personalul implicat în acordarea asistenţei medicale victimelor tragediei de la clubul...
Servicii medicale contra cost în spitalele publice şi tabere şcolare plătite cu voucherele părinţilor (sinteză) Posibilitatea folosirii voucherelor de vacanţă pentru taberele şcolare ale copiilor angajaţilor şi prestarea de servicii medicale contracost, la cererea pacientului, în spitalele publice constituie temele reglementate prin două propuneri legislative adoptate de Senat în această săptămână.
Legea care reglementează parteneriatul între stat şi biserică, adoptată de deputaţi Bucureşti, 8 mar /Agerpres/ - Deputaţii au adoptat, marţi, cu 254 de voturi pentru, şapte împotrivă şi cinci abţineri, Legea privind parteneriatul între stat şi biserică.