Cele mai citite
 


Senat: Închisoare de la 7 la 15 ani pentru bolnavii de SIDA care întreţin relaţii sexuale iar victima moare
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Senatorii au aprobat marţi propunerea legislativă a senatorilor PDL Ion Ruşeţ şi Iulian Urban de modificare a Codului Penal în sensul prevederii unei pedepse cu închisoarea în situaţia în care fapta de contaminare venerică şi transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit (SIDA) a avut ca urmare moartea victimei.

Potrivit amendamentelor Comisiei juridice din Senat, aprobate de plen, pedeapsa este de închisoare de la şapte la 15 ani. În forma iniţială a propunerii legislative, era propusă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.
'Transmiterea unei boli venerice prin raport sexual, prin relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex sau prin acte de perversiune sexuală, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoare de la cinci la 15 ani. Dacă fapta a avut ca urmare decesul victimei, pedeapsa este închisoarea de la şapte la 15 ani', se arată în textul iniţiativei legislative.
Plenul Senatului a aprobat propunerea legislativă cu 70 de voturi pentru, 38 de voturi împotrivă şi patru abţineri.
Legea este organică, Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz. AGERPRES/(AS - Cătălina Barbu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Europa este unica zonă unde numărul cazurilor de SIDA este în creştere Europa este unica zonă unde indicele de contaminare cu virusul HIV/SIDA continuă să crească, a informat vineri directorul regional pentru Europa din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Zsuzsanna Jakab, transmite Efe.
Senat: Raport favorabil pentru proiectul de lege privind coplata Comisia pentru sănătate a Senatului a dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului care instituie coplata pentru serviciile medicale.
Oficial iranian al sănătăţii: Imposibilitatea de a vorbi liber despre sex contribuie la creşterea cazurilor de infecţie cu HIV Imposibilitatea de vorbi deschis despre sex în Iran contribuie la creşterea cazurilor de infecţie cu HIV. virusul care provoacă SIDA, în urma întreţinerii de relaţii sexuale fără măsuri de protecţie, a recunoscut miercuri viceministrul iranian al sănătăţii, citat de agenţia oficială de presă Irna, conform...
Senat:Fapta de violenţă care implică pentru victimă îngrijiri medicale de cel mult 30 de zile, pedepsită cu închisoare Senatorii jurişti au întocmit, marţi, în unanimitate, un raport de admitere a propunerii legislative care modifică Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal în sensul că se pedepseşte cu închisoare, de la şase luni la cinci ani, fapta de violenţă care implică îngrijiri medicale "de cel mult 30 de zile"...
Prevenirea SIDA necesită o nouă politică privind drogurile (experţi) Prevenirea SIDA necesită aplicarea de noi politici privind drogurile, deoarece actuala abordare represivă contribuie?la propagarea epidemiei, afirmă experţii, printre care unul din cei care au descoperit virusul, cercetătoarea franceză Fran?oise Barr?-Sinoussi, informează AFP.
Senat: Raport de respingere pentru proiectul prin care alcoolicii ar fi suportat 30% din valoarea tratamentului Senatorii Puterii din Comisia pentru Sănătate au întocmit marţi un raport de respingere a propunerii legislative prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate în totalitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci 30% din valoarea costurilor...