Cele mai citite
 


Senatul interzice construirea depozitelor pentru deşeuri toxice la 20 de kilometri de ţărmul Mării Negre /Senat/
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii au aprobat marţi un proiect de lege prin care este reglementat regimul deşeurilor şi este interzisă, printre altele, construirea unor instalaţii care gestionează sau depozitează deşeuri toxice sau radioactive la o distanţă mai mică de 20 de km de linia de ţărm a Mării Negre.
De asemenea, prin proiectul de lege, iniţiat de Guvern, se instituie şi obligativitatea pentru autorităţile administraţiei publice locale să colecteze, începând cu anul 2012, separat deşeurile pentru următoarele tipuri: hârtie, metal, plastic, sticlă, echipamente electrice şi electronice.
În expunerea de motive Senatul precizează că reglementarea regimului deşeurilor este necesară şi că prin proiectul de lege amintit este instituit cadrul legal privind măsurile şi procedurile necesare pentru protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei, 'prin prevenirea sau reducerea efectelor adverse determinate de generarea şi gestionarea deşeurilor şi prin reducerea efectelor generale ale folosirii resurselor şi creşterea eficienţei folosirii acestora'.
'Actul normativ contribuie la realizarea de către România a obiectivului 'o societate a reciclării', urmărind evitarea generării de deşeuri şi utilizarea deşeurilor ca resursă', se mai arată în acelaşi document.
Legea este organică, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect de lege: România deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din UE România va deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din Uniunea Europeană pentru a profesa în sistemul sanitar, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Reorganizarea caselor de asigurări în societăţi de asigurări de tip mutualist, o propunere din noul proiect de Lege a sănătăţii Reorganizarea caselor de asigurări în societăţi de asigurări de tip mutualist, după modelul celor din Belgia, reprezintă o soluţie de viitor pentru evoluţia sistemului public de asigurări, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, care a participat la Conferinţa Asiguratorilor din România...
FSSR: Noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, axate pe creşterea finanţării sistemului sanitar Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a transmis joi un comunicat în care susţine că noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, însă procesul de elaborare a documentului legislativ 'se află, în mare, pe drumul cel bun'.
Dan Pereţianu (CFSMR): Noul proiect de Lege a sănătăţii nu rezovă problemele cu care se confruntă sistemul sanitar Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România este împotriva noului proiect de Lege a sănătăţii, deoarece documentul nu conţine prevederi clare şi explicite prin care pot fi rezolvate problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc la ora actuală, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe...
Botoşani: Proiect de lege privind stimularea natalităţii, iniţiat de deputatul PSD Tamara Ciofu Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus, marţi, în Parlament un proiect de lege privind stimularea natalităţii în România prin implicarea directă a autorităţilor locale.
Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru ratificarea unui împrumut de 250 de milioane de euro de la BIRD Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), prin care statul a contractat un împrumut în valoare de 250 de milioane de euro.