Cele mai citite
 


Sibiu: Absolvenţii duşi de la banchet la spital nu s-au îmbolnăvit din cauza mâncării servite
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 19 absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice care au ajuns, în urmă cu patru zile, de la banchet la spital şi care l-au acuzat pe patronul restaurantului că le-a dat peşte stricat, au primit, marţi, rezultatele de laborator, de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).
"În urma investigaţiilor de laborator a rezultat că, din punct de vedere microbiologic, toate probele examinate, inclusiv peştele Pangasius care a fost procurat în stare congelată de la hipermarketul Metro, în ziua de 10 iunie, au fost negative. Investigaţiile au fost făcute pentru determinarea prezenţei Stafilococului, Salmonelei şi a E. Coli în alimentele consumate", se arată în comunicatul remis AGERPRES de DSVSA Sibiu.
Conform medicilor, cei 19 tineri nu au avut toxiinfecţie alimentară, ci doar dureri de stomac şi vărsături, care sunt posibile şi din alte cauze, cum ar fi consumul prea mare de alcool, lucru susţinut şi de unul dintre angajaţii restaurantului.
Din cei 400 de absolvenţi prezenţi la banchet, numai 19 au susţinut că li s-a făcut rău, iar dintre aceştia, doi au rămas internaţi la Secţia Clinică Infecţioase. Starea lor s-a îmbunătăţit după câteva ore. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Tinerii care au ajuns de la banchet la spital au consumat peşte pangasius pane Cei 19 absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice care au ajuns de la banchet la spital, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară, au consumat peşte pangasius pane, ceea ce le-ar fi putut cauza îmbolnăvirea, se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES de Direcţia Sanitar-Veterinară Sibiu.
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Sibiu: Bacterii coliforme descoperite în alimente, la o grădiniţă unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit Treisprezece copii de la o grădiniţă din municipiul Sibiu au avut dureri gastrice şi doi dintre ei au fost duşi de părinţi la spital, în urmă cu cinci zile, după ce au mâncat la cantina unităţii preşcolare, inspectorii sanitari descoperind în alimentele consumate de cei mici bacterii coliforme şi E Colli...
Argeş: Cazurile de toxiinfecţie alimentară de la o grădiniţă din Piteşti, provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătărie Cele cinci cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate pe 11 octombrie la o grădiniţă din municipiul Piteşti au fost provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătăria în care se pregătea hrana, a anunţat miercuri prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...