Cele mai citite
 


Suceava: 37.000 de lei pentru materiale sportive în 18 unităţi şcolare din judeţ
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 18 unităţi de învăţământ din judeţul Suceava vor beneficia de materiale sportive în baza proiectului 'Creşterea accesului la serviciile de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România', finanţat cu 37.000 de lei.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Petru Carcalete, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că proiectul este iniţiat de Ministerul Sănătăţii (MS) şi Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti, prin Centrul Regional de Sănătate Publică Sibiu şi este implementat la nivel naţional în perioada 2009 - 2011.
Potrivit şefului IŞJ Suceava, proiectul are ca obiectiv stoparea şi scăderea, până în anul 2020, a tendinţei de creştere a cazurilor de supraponderabilitate şi obezitate în rândul copiilor şi a adolescenţilor din România, prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos.
''În acest context, proiectul conceput de autorităţile din România permite adoptarea unor politici de prevenţie primară bazate pe dovezi, prin care această problemă de sănătate publică să poată fi gestionată într-o manieră eficientă şi durabilă', a spus Carcalete.
El a precizat că în acest proiect sunt implicate cinci licee, cinci şcoli generale cu clasele I - VIII şi opt grădiniţe şi derulează activităţi ce au drept scop stimularea interesului copiilor pentru educaţie fizică şi sport, precum şi dezvoltarea unor comportamente privind o alimentaţie sănătoasă.AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Două şcoli implicate într-un proiect care promovează alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică Două şcoli din judeţul Harghita au fost declarate câştigătoare în cadrul unui proiect care promovează alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România.
Proiect privind alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică la copii, derulat de MS Proiectul strategic ''Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România'' este derulat de Ministerul Sănătăţii (MS) până în aprilie 2011 la nivel naţional...
Alimentaţia, componentă importantă a unui stil de viaţă sănătos Alimentaţia corectă este una dintre cele mai importante componente ale unui stil de viaţă sănătos, alături de activitatea fizică, a subliniat miercuri, în conferinţă de presă, dr. Simona Tivadar, medic specialist diabet, boli de nutriţie la Spitalul Universitar.
Activitatea fizică şi nutriţia sănătoasă la copii şi adolescenţi Creşterea numărului de persoane supraponderale şi/sau obeze la nivel mondial şi european şi mai ales tendinţa îngrijorătoare a acestui fenomen la copii şi adolescenţi impune luarea unor măsuri.
Pricopie: Specialişti din Ministerul Sănătăţii le vor vorbi copiilor despre alimentaţia sănătoasă Specialiştii din Ministerul Sănătăţii vor merge, anul viitor, în şcoli pentru a le vorbi elevilor despre alimentaţia corectă, prevenind astfel obezitatea, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...