Cele mai citite
 


Un medic belgian şi-a trmis prietena în locul său pentru a examina o pacientă gravidă
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic belgian, solicitat pentru a examina o femeie gravidă, şi-a trimis prietena în locul său, aceasta neavând niciun fel de formare medicală. Ea a pus un diagnostic greşit şi a folosit nişte metode dureroase de examinare, determinând-o pe pacientă să depună plângere, conform publicaţiei France.Soir.Fr.
Suferind de dureri de stomac şi de dureri de spate, o femeie gravidă din Mouscron, Belgia, a solicitat la 7 iunie intervenţia unui medic. În loc să audă vocea medicului Mullier, pe care-l cunoştea, viitoarea mamă a auzit la telefon vocea unei femei care pretindea că este "medicul de gardă" şi că îl înlocuieşte pe Mullier "din când în când".

Acest înlocuitor al medicului, o femei pe nume Ingrid, a sosit la domiciliul femeii însărcinate, Noémie, şi după o examinare rapidă a decis că durerile de spate sunt provocate de o problemă la rinichi.

"În timpul examinării mi-a spus că am plămâni buni pentru o fumătoare. Mi-a oferit de altfel şi o ţigară (...) aveam impresia că halucinez" a povestit pacienta.

După ce i-a făcut femeii însărcinate o injecţie pentru a-i calma durerea de spate, injecţie care nu şi-a făcut efectul, pseudo-medicul a decis că este nevoie de încă o injecţie, şi cum nu mai avea o altă seringă disponibilă, a luat seringa folosită din gunoi pentru a-i administra din nou calmantul.

Alertată de comportamentul impostoarei, femeia gravidă s-a dus la spital după câteva ore şi a povestit totul medicilor. Ea nu avea niciun fel de probleme cu rinichii, problemele fiind în zona uterului.

Între timp s-a aflat că doctorul Mullier era suspendat din funcţiile sale de medic şi şi-a trimis "prietena" pentru această consultaţie. Medicul a susţinut în apărarea sa că a pus deja diagnosticul prin telefon şi că la rândul său ar fi luat decizia de a-i aplica femeii însărcinate injecţiile cu calmant.

Noémie a depus între timp plângere la poliţie.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Durerile de spate Durerile de spate pot fi determinate atât de afecţiuni ale coloanei vertebrale cât şi de afecţiuni ale altor aparate şi organe. Bolile care ar putea produce dureri de spate pot fi ale aparatului respirator (pneumonie, cancer pulmonar), ale aparatului cardiovascular (angina pectorală, infarctul...
Ce afectiuni ascund durerile de spate la varsta a treia Durerea de spate ramane cel mai frecvent simptom musculoscheletal in intreaga lume si la toate grupele de varsta. Se estimeaza ca durerea de spate este intalnita la peste 70 % din populatia de varsta a treia, 15-30% avand cel putin un episod pe an.
Durerile de spate s-ar putea trata cu antibiotice (studiu) În anumite situaţii, administrarea de antibiotice calmează considerabil lombalgia cronică. "Este un studiu uimitor, dar convingător", scrie Le Figaro.
Durerea abdominala La un moment sau altul din viaţă, aproape orice om experientează dureri în abdomen. De cele mai multe ori, acestea nu sunt cauzate de o problemă medicală gravă.
Stomacul Stomacul – este un organ cavitar mobil, in forma de cimpoi sau litera „J”, reprezentand portiunea cea mai dilatata a tubului digestiv, cu rol de depozitare si digestie a alimentelor.
Tulcea: Urgenţele medicale din Deltă, asigurate de Garda de Coastă Transportul urgenţelor medicale din localităţile izolate din Delta Dunării este asigurat în această perioadă de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă.