Cele mai citite
 


Vaslui: Anchetă în cazul unei tinere cu handicap care ar fi ţinută legată de mamă
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectura Vaslui va demara o anchetă în cazul unei tinere în vârstă de 21 de ani cu handicap, din localitatea Mocani, comuna Puieşti, judeţul Vaslui, care ar fi ţinută legată într-un grajd de mama sa.
Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Levente Csaba Szekely, mama fetei este şi asistentul personal al acesteia şi încasează lunar de la stat o sumă de bani pentru a avea grijă de ea.
''Totul a pornit în urma unei reclamaţii anonime. Noi ne-am deplasat la faţa locului pentru a vedea care este situaţia. Am găsit fata într-o căruţă. Nu era legată, dar mama a recunoscut că o mai leagă cu o funie de picior câteodată pentru a o feri de unele pericole. Mama ne-a povestit că odată fata a plecat şi era să cadă într-o fântână'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Levente Szekely.
Tânăra în vârstă de 21 de ani are un handicap de gradul I, ea suferind de paralizie cerebrală.
Prefectura Vaslui a dispus ca Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui şi autorităţile locale să se întrunească într-o şedinţă zilele următoare pentru a stabili ce măsuri trebuie luate în acest caz.
''Cei de la primăria din localitate au o parte din vină din cauză că nu au luat până acum nicio măsură. Fata nu mai poate rămâne în acel mediu şi trebuie văzut dacă poate fi internată într-un centru sau dată în grija altcuiva'', a mai declarat prefectul.
Reprezentanţii DASPC Vaslui susţin că ei nu au nicio competenţă în acest caz şi că vor sesiza Parchetul.
''Este treaba primăriei. Cei de acolo au angajat asistentul personal care se ocupă de tânără. Trebuiau să monitorizeze permanent situaţia. Noi vom sesiza Parchetul cu privire la situaţia aceasta, iar sesizarea noastră va viza atât primăria din localitate, cât şi mama fetei'', a precizat Ionel Armenau, directorul DASPC Vaslui. AGERPRES/ (AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă într-un centru de plasament după ce un copil a consumat substanţe etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, luni, o anchetă în cazul unui copil care a ajuns la spital după ce a consumat substanţe etnobotanice.
Vaslui: Tânăra ţinută legată de mama sa a fost internată într-un centru social Tânăra în vârstă de 21 de ani din localitatea vasluiană Mocani, diagnosticată cu handicap de gradul I şi care era ţinută legată de mama sa, a fost luată miercuri de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui din mediul familial şi internată într-un centru social.
Vaslui: O minoră dintr-un centru de plasamant a ajuns la spital intoxicată cu etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat, miercuri, o anchetă în cazul unei adolescente, în vârstă de 16 ani, aflată în sistem de protecţie într-un centru de plasament din municipiul Bârlad, care a ajuns la spital în urma unei intoxicaţii cu substanţe etnobotanice.
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat luni o anchetă în cazul unui copil din comuna vasluiană Lunca Banului, care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Municipal din Huşi, după ce a băut vin la un praznic.
Vaslui: Anchetă a DSP privind medicul psihiatru acuzat că s-a adresat nepotrivit mamei femeii decedată la Amatrice Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat verificări în cazul unui medic psihiatru din municipiul Bârlad, acuzat că nu i s-ar fi adresat corespunzător unei paciente, fiind vorba despre o bătrână de 83 de ani, din comuna vasluiană Zorleni, mama femeii decedate în cutremurul din Amatrice.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.