Cele mai citite
 


Vaslui: Trei persoane au ajuns la spital infestate cu salmonela
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat marţi o anchetă în comuna vasluiană Bălteni după ce trei persoane de aici, cu vârste cuprinse între 18 şi 76 de ani, au fost internate în spital unde au fost diagnosticate cu infecţie cu bacteria salmonela.
Potrivit DSP Vaslui, cele trei persoane care au fost transportate cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui sunt rude şi locuiesc în acelaşi imobil.
'În urma analizelor de laborator, s-a stabilit că cele trei persoane au suferit o toxiinfecţie alimentară cu bacteria salmonela. Nu am reuşit să stabilim alimentul care a provocat infecţia, dar credem că cel mai probabil este vorba de ouă de raţă. La locuinţa celor trei persoane nu am mai găsit niciun aliment din care consumaseră pentru a preleva probe şi a face analizele de laborator corespunzătoare. Bolnavii au povestit că au consumat cu o zi şi jumătate înainte de a ajunge la spital ouă de raţă', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Compartimentului Supravegherea Stării de Sănătate din cadrul DSP Vaslui, medicul Luminiţa Costache. AGERPRES/ (AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Bârlad, după o serie de infecţii cu o bacterie periculoasă Vaslui, 29 apr /Agerpres / - Direcţia de sănătate publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică la spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad, după ce mai multe persoane au fost infectate cu bacteria clostridium difficile. Potrivit reprezentanţilor DSP Vaslui, la începutul lunii aprilie, au...
Vaslui: Anchetă a DSP privind medicul psihiatru acuzat că s-a adresat nepotrivit mamei femeii decedată la Amatrice Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat verificări în cazul unui medic psihiatru din municipiul Bârlad, acuzat că nu i s-ar fi adresat corespunzător unei paciente, fiind vorba despre o bătrână de 83 de ani, din comuna vasluiană Zorleni, mama femeii decedate în cutremurul din Amatrice.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Vaslui: Conducerea Serviciului de Ambulanţă, demisă, după ce un bătrân a decedat Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, Dan Filibiu, şi directorul medical al instituţiei, Mariana Niţoi, au fost demişi, marţi, în urma unei anchete demarate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după ce un bărbat în vârstă de 74 de ani a decedat aşteptând mai bine de...