Cele mai citite
 


Wilmark le-a vorbit elevilor de la Liceul "A. I. Cuza" despre migraţie
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Voluntari ai Crucii Roşii Române au ţinut marţi la Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti o lecţie deschisă despre migraţie, invitat special fiind Wilmark Rizzo Hernandez.
El le-a vorbit elevilor despre cum a venit din Columbia în România. "Am câştigat o bursă de studii în 1994 din partea statului român (...), am ales varianta Facultatea de Petrol şi Gaze, specialitatea foraj şi extracţie", a declarat Wilmark Rizzo Hernandez.
A mărturisit că a vrut să devină inginer, însă a realizat că doreşte să dăruiască o parte din ţara lui.
"Am vrut tot timpul să fiu un inginer (...), dar când am ajuns în România şi a trecut timpul mi-am dat seama că îmi lipseşte şi în acelaşi timp vreau să dăruiesc o parte din ţara mea, să dau bucuria, să aduc veselia, să schimb griul pe care-l vedeam cu un strop din ţara mea. Şi asta o făceam la petreceri prin dans, la radio, la şcoala de dans, aceste lucruri, în acelaşi timp, cât dăruiam şi primeam. Era pentru mine o mare plăcere să văd copii care învaţă dans, adulţi care învaţă dans de la mine", a afirmat Wilmark.
Acesta a spus că tatăl său a fost dezamăgit că nu s-a ţinut de şcoală. "Era foarte dezamăgit de faptul că am venit în România şi nu m-am ţinut de şcoală. După cinci ani de zile m-am apucat să deschid o şcoală de dans, m-am apucat să lucrez la radio. Şi tata lucra în radio, tata e scriitor, e jurnalist (...), nu şi-a dorit viaţa asta de artist pentru mine", a declarat vedeta.
Wilmark le-a spus elevilor că orice ar face, dacă realizează acel lucru cu dragoste, dacă într-adevăr şi-l doresc, o să-l aibă.
Pe de altă parte, el a precizat că în prezent are cetăţenia română.
Daiana Andreianu, coordonator de proiecte Educaţie Umanitară la Crucea Roşie Română, a afirmat că lecţia deschisă a avut loc în cadrul proiectului "Imagini Pozitive - Migraţie şi dezvoltare".
Finanţat de Uniunea Europeană (UE) prin programul Europe Aid, proiectul este coordonat şi implementat de Crucea Roşie Britanică în parteneriat cu Societăţile Naţionale de Cruce Roşie membre ale UE.
În România proiectul se derulează în perioada ianuarie-iunie, în şcoli şi licee din Bucureşti şi din Ilfov. Scopul iniţiativei este promovarea imaginilor pozitive despre fenomenul migraţiei, înţelegerea cauzelor şi efectelor acestuia şi creşterea gradului de conştientizare asupra procesului de dezvoltare a unei ţări în rândul tinerilor şi a publicului larg din UE.
"Imagini Pozitive" a fost implementat prin intermediul filialelor de Cruce Roşie din Bucureşti sectoarele 3, 5 şi 6 şi din judeţul Ilfov, care au pus la dispoziţie voluntari şi au încheiat parteneriate cu unităţi de învăţământ din aria lor. Voluntarii au fost special pregătiţi pentru a susţine în şcoli sesiuni interactive despre migraţie şi dezvoltare. AGERPRES (A - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Dolj: De Ziua Mondială a Sănătăţii, medici şi voluntari ai Crucii Roşii îi informează pe elevi pe tema siguranţei alimentare Craiova, 6 apr /Agerpres/ - De Ziua Mondială a Sănătăţii, care se sărbătoreşte în fiecare an în întreaga lume pe 7 aprilie, medici din Dolj şi voluntari ai Crucii Roşii vor organiza zeci de întâlniri în şcolile din judeţ în cadrul cărora vor vorbi despre siguranţa alimentară, mesajul ales anul acesta...
Crucea Roşie Română împlineşte 136 de ani de activitate umanitară Societatea Naţională de Cruce Roşie din România sărbătoreşte miercuri, 4 iulie, 136 de ani de istorie şi activitate umanitară, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.