Cele mai citite
 


Aproximativ 13 milioane de întreruperi de sarcină în fiecare an în China, potrivit unui raport
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Beijing, 30 iul /Agerpres/ - În China se efectuează 13 milioane de întreruperi de sarcină în fiecare an, majoritatea persoanelor în această situaţie fiind femei singure, care ştiu puţin despre contracepţie, potrivit mass-media chineze citate joi de Associated Press.

Cotidianul chinez China Daily consideră că numărul real al avorturilor ar fi chiar mai mare, deoarece cifra de 13 milioane se referă la intervenţiile efectuate în spitale, dar mult mai multe întreruperi de sarcină sunt efectuate în clinici rurale neînregistrate.

De asemenea, aproximativ 10 milioane de pilule contraceptive sunt vândute în fiecare an în China, menţionează ziarul citat. Wu Shangchun, un oficial guvernamental din cadrul Comisiei naţionale pentru planning familial, a afirmat că aproximativ jumătate din femeile care recurg la avort în China nu au folosit nici un mijloc de contracepţie.

Beijingul a impus măsuri anticoncepţionale stricte în anii '70, majoritatea cuplurilor neavând voie să aibă mai mult de un copil. Sterilizarea şi folosirea dispozitivelor intrauterine sunt forme de contracepţie larg promovate şi subvenţionate pentru femeile căsătorite.

Potrivit raportului, aproximativ 62% dintre femeile care recurg la avort sunt singure şi au vârsta cuprinsă între 20 şi 29 de ani.

Un profesor de la Universitatea din Beijing, Li Ying, a afirmat că este necesară a ameliorare a educaţiei sexuale la nivel universitar, apreciind că părinţii chinezi trebuie de asemenea să se acorde o mai mare atenţie educaţiei sexuale a copiilor.

În SUA, cu o populaţie de peste 300 de milioane de locuitori, aproximativ 1,2 milioane de femei fac întrerupere de sarcină în fiecare an.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IPP: Fondurile alocate de stat pentru contracepţie sunt insuficiente Fondurile alocate de statul român pentru programele de achiziţie de mijloace contraceptive sunt insuficiente şi neadecvat stabilite, relevă studiul naţional "Fenomenul întreruperilor sarcinilor nedorite în România - Radiografie şi soluţii" realizat de Institutul pentru Politici Publice cu ocazia Zilei...
VIRUSUL ZIKA Ţările afectate trebuie să asigure accesul la contracepţie şi avort (ONU) Organizaţia Naţiunilor Unite a solicitat vineri autorităţilor din ţările afectate de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, să permită accesul femeilor la mijloace de contracepţie şi la avort, transmite AFP.
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
Bihor: Deputatul Florica Cherecheş susţine încluderea în programa şcolară a Educaţiei pentru viaţă Deputatul liberal Florica Cherecheş susţine, în calitate de membru al Comisiei de învăţământ, tineret şi sport, că educaţia tinerilor pentru sănătate este o prioritate pentru ea, motiv pentru care va promova includerea în programa şcolară a Educaţiei pentru sănătate, a Educaţiei pentru viaţă, în contextul...
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
Bacău: Fenomen în şcoli, absenţe nemotivate de la ore pe motiv de avort Aproximativ 200 de adolescente au trecut, anul trecut, pe la un cabinet de ginecologie pentru a scăpa de o sarcina nedorită, relevă o statistică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău.