Cele mai citite
 


Angajaţii persecutaţi se pot adresa primului Centru Anti-Mobbing din România
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul Centru Anti-Mobbing din România, cu sediul în strada Enăchiţă Văcărescu nr. 38, Bucureşti, a fost anunţat de Asociaţia COLFASA, în cadrul proiectului "Femeia contează!", dezvoltat în colaborare cu Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, a informat un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
Proiectul va continua joi, cu o dezbatere la Palatul Parlamentului, cu tematica "Egalitatea de şanse/gen pe piaţa muncii", prilej cu care vor fi analizate cazuri de situaţii conflictuale sau discriminatorii la locul de muncă, decizii ale Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, vor fi identificate instrumentele de combatere a discriminării. De asemenea, va fi analizat şi cadrul juridic în materie de discriminare, hărţuire, mobbing.
La dezbateri vor participa, alături de reprezentanţii ONG-urilor de profil şi ai instituţiilor guvernamentale, de preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, Cristina Pocora, de reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale, şi invitaţi din străinătate.
Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, deputatul PNL Cristina Pocora, a salutat lansarea primului Centru Anti-Mobbing din România, în cadrul proiectului 'Femeia contează!".
"Este primul pas pentru ca angajatorii şi angajaţii români să afle că acest fenomen nu trebuie tolerat şi mă refer la acea formă de hărţuire psihologică sistematică de la locul de muncă. Atât femeile, cât şi bărbaţii trebuie să ştie că nu este normal să muncească într-un mediu toxic, din cauza altor persoane care, din diverse motive, îşi persecută colegii de birou sau subalternii. Trebuie să ştie că pot riposta, pot îndrepta lucrurile. Demisia nu este o soluţie pentru situaţiile de acest gen. Alături de societatea civilă care, iată, a lansat programe, proiecte de informare şi de contracarare a mobbingului, sindicatele sunt cele care ar trebui să aibă un rol important în combaterea acestui fenomen. Pentru că organizaţiile sindicale sunt cele mai apropiate de angajaţii unei organizaţii", a declarat cu această ocazie Cristina Pocora, potrivit comunicatului de presă.
Aceasta a subliniat că, prin activitatea pe care o desfăşoară în cadrul Parlamentului României, a iniţiat şi sprijinit o serie de manifestări, discuţii, mese rotunde care au avut ca temă centrală discriminarea de gen, egalitatea de şanse, combaterea hărţuirii şi a discriminării pe piaţa muncii.
Programul "Femeia contează!" are drept scop dezvoltarea resurselor şi mecanismelor de reabilitare echitabilă a femeilor, pe piaţa muncii, în vederea promovării egalităţii de gen şi a statutului femeii în mediul profesional, prin combaterea hărţuirii şi discriminării cu caracter psihologic, economic şi social, a precizat, la rândul său, Flori-Ana Andronache, coordonatorul Centrului.
Efectele înregistrate asupra persoanei care este supusă mobbingului la locul de muncă sunt variate şi cuprind, printre altele: capacitate de muncă diminuată, scăderea stimei de sine, anxietate, depresii, atacuri de panică, tulburări de somn sau la nivel comportamental.
Centrul pentru prevenirea şi combaterea mobbingului şi a discriminării femeilor pe piaţa muncii este o structură dezvoltată în cadrul proiectului "Femeia contează!" (www.femeiaconteaza.ro), cofinanţarea este asigurată din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. AGERPRES/(AS - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 8% dintre angajaţii din România sunt agresaţi psihologic la locul de muncă Aproximativ 8% dintre angajaţii din România, bărbaţi şi femei, sunt agresaţi psihologic la locul de muncă, a declarat miercuri Roxana Togănel, managerul unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, care s-a referit la dimensiunea fenomenului de discriminare şi hărţuire psihologică la locul...
Dezbatere 'HIV/SIDA o problemă a comunităţii'/ Raport CNCD: Persoanele seropozitive - cele mai expuse riscului de discriminare Datele statistice arată că 63,7% dintre persoanele diagnosticate cu HIV nu se simt în siguranţă dacă mărturisesc că sunt infectate, un raport recent al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării evidenţiind că acestea sunt cele mai expuse riscului de discriminare în România.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...