Cele mai citite
 


Bogdan Claudiu Filip a fost avizat favorabil de comisiile de politică externă ca ambasador în Regatul Haşemit al Iordaniei
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului au dat miercuri aviz favorabil pentru Bogdan Claudiu Filip care a fost propus de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru funcţia de ambasador în Regatul Haşemit al Iordaniei.
Avizul favorabil a fost acordat cu 27 de voturi pentru şi un vot împotrivă.
Diplomat de carieră şi specialist în cadrul MAE pe problematica Orientului Mijlociu, Bogdan Claudiu Filip a prezentat în faţa parlamentarilor din comisiile de politică externă obiectivele majore avute în vedere ca viitor ambasador al României în Regatul Haşemit al Iordaniei în vederea întăririi cooperării bilaterale cu Iordania, ţară văzută ca punte de legătură între Republica Irak şi teritoriul palestinian.
Între altele, Filip a menţionat furnizarea de expertiză românească în procesele de reformă iniţiate de autorităţile iordaniene în cadrul relaţiilor cu Uniunea Europeană, promovarea firmelor româneşti în vederea implicării în megaproiectele demarate de Iordania în domeniul transporturilor, infrastructurii, agriculturii, construcţiilor şi exploatarea resurselor subsolului.
Bogdan Claudiu Filip a punctat şi necesitatea legiferării unui buget pentru situaţii de urgenţă care să permită efectuarea de operaţiuni de evacuare a unor cetăţeni români aflaţi în situaţii de criză, astfel încât timpul de reacţie al autorităţilor centrale să fie mult redus.
Totodată, Bogdan Claudiu Filip a subliniat continuarea procesului de acordare de asistenţă cetăţenilor români din Iordania în conformitate cu legislaţia română şi cea iordaniană.
Stabilirea cât mai precisă a numărului de cetăţeni români este un alt obiectiv avut în vedere de viitorul ambasador al ţării noastre în Iordania, din datele prezente reieşind că 500 de persoane sunt înregistrate oficial la nivelul ambasadei României la Aman, în plus faţă de acestea existând un mare număr de copii rezultaţi din căsătorii mixte.
Întrebat de parlamentarii din comisiile reunite de politică externă cum priveşte relaţiile şi existente între Casa regală a României şi cea iordaniană, Bogdan Claudiu Filip a declarat că un astfel de parteneriat trebuie încurajat, oferind ca exemplu un proiect în derulare avansat de ambasada României la Aman - susţinut de Casa regală a României şi Casa regală iordaniană - care în această vară urmează să se concretieze prin organizarea unui congres al farmaciei şi medicinei.
Comisiile reunite pentru politică externă audiază miercuri mai mulţi candidaţi pentru funcţia de ambasador: Cătălin Avramescu pentru Finlanda şi Estonia, Daniel Banu pentru Serbia, Manuela Vulpe pentru Argentina şi Ion Vîlcu pentru Spania. AGERPRES/(A,AS-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Un proiect transfrontalier româno-sârb de utilizare a telemedicinei, prezentat ca exemplu de bune practici la Bruxelles Bruxelles, 16 mai - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Proiectul româno-sârb "Telediag", care implică utilizarea în comun a unui sistem unic de telemedicină ce le permite medicilor să ofere pacienţilor asistenţă medicală la distanţă, va fi prezentat luni, la Bruxelles, ca exemplu de cooperare...
O unitate a marinei americane specializată pentru situaţii de urgenţă nucleară va acorda asistenţă autorităţilor japoneze O unitate a marinei americane specializată pentru situaţii de urgenţă în domeniul nuclear ar urma să plece joi spre Japonia pentru a ajuta autorităţile nipone să gestioneze criza provocată de accidentul de la centrala nucleară de la Fukushima, informează AFP.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.