Cele mai citite
 


Bronşite cronice: O formă de inhalator este foarte periculoasă pentru pacienţi
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un inhalator comercializat în 55 de ţări pentru bolnavii de bronşită cronică măreşte cu 50% riscul de deces cardiac al pacienţilor, conform unui studiu publicat marţi în British Medical Journal (BMJ), transmite AFP.
Acest studiu, contestat de producătorul german al inhalatorului, este bazat pe analiza altor cinci studii privind medicamentul conţinut de acest inhalator, tiotropium, comparat cu un placebo.

Bromura de tiotropium (comercializată sub numele de Spiriva) este un bronhodilatator destinat pacienţilor care suferă de bronhopenumopatie cronică obstructivă, maladie care regrupează bronşitele cronice şi emfizemul.

Studiile au fost realizate pe 6.522 de pacienţi dintre care 3.686 au folosit acest medicament, iar 2.836 au primit un placebo.

Riscul de deces pentru pacienţii care au primit inhalatorul Respimat, prin care se administrează doze mici, lichide, din medicamentul Spiriva, este de 52% ori mai mare decât la cei care au primit un placebo. Cauzele riscului sunt de origine cardiacă.

Substanţa tiotropium face parte din familia anticolinergicelor, substanţe ce pot perturba ritmul cardiac, în special la persoanele care aud eja probleme cu inima.

Fabricantul german al acestui tip de inhalator, Boehringer Ingelheim, a precizat că este în dezacord cu concluziile publicate de BMJ. Testele clinice efectuate de acest producător indică un risc de mortalitate similar altor inhalatoare.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.
Studiul TIOSPIR TM confirma importanta SPIRIVA in calitate de lider mondial in tratamentul de intretinere a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) Unul dintre cele mai mari studii pentru BPOC efectuate până în prezent confirmă profilul comparabil de siguranță și eficacitate al SPIRIVAÒ RespimatÒ 2,5 µg (2 pufuri administrate o dată pe zi)[1] și al SPIRIVAÒ HandiHalerÒ18 µg[i]
Un studiu observațional, non-intervențional confirmă beneficiul terapeutic al Spiriva pentru pacienții cu BPOC* din țările din Europa Centrală și de Est Pacienții cu BPOC din România și alte țări din Europa Centrală și de Est sunt semnificativ afectați, dar nu sunt tratați întotdeauna în conformitate cu ghidurile internaționale
Polonia, România şi Germania au cele mai poluante centrale pe cărbune din Europa (Raport HEAL) Centralele pe cărbune din Polonia, România şi Germania sunt cele mai poluante din ţările Uniunii Europene, în ceea ce priveşte cantitatea de substanţe nocive eliberate în atmosferă, arată un studiu, publicat de Health and Environment Alliance (HEAL), remis, joi, AGERPRES de Fundaţia TERRA Mileniul III...
Autorităţile din Santa Lucía avertizează împotriva consumului de tutun combinat cu marihuana Ministerul Sănătăţii din insula Santa Lucia a cerut populaţiei să nu fumeze marihuana amestecată cu tutun, deoarece această practică poate cauza boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), al cărei tratament este costisitor pentru stat, relatează EFE.
INS:Peste trei sferturi din populaţia rezidentă consideră că au o stare de sănătate bună sau foarte bună Peste trei sferturi din populaţia rezidentă consideră că au o stare de sănătate bună sau foarte bună, iar una din patru persoane suferă de cel puţin o boală cronică sau o problemă de sănătate de lungă durată, relevă datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).