Cele mai citite
 


Buzău: În premieră, pepeni cu arome de fructe exotice şi coniac
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii Staţiunii de cercetări legumicole din Buzău lucrează la realizarea unor soiuri noi de pepene galben cu arome de ananas, kiwi, vanilie, pară sau chiar coniac.
În acest sens, au fost plantate pe terenurile staţiunii peste 50 de linii de pepene, urmând ca în scurtă vreme să ajungă şi pe piaţă, unde ar putea face deliciul amatorilor de gusturi exotice.
"Pepenele galben are această disponibilitate genetică de a obţine o varietate de arome. Cercetările sunt abia la început. Abia în doi sau trei ani soiurile vor fi omologate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi vor intra în producţia de serie, dar primele rezultate sunt promiţătoare", a declarat miercuri pentru AGERPRES şeful Laboratorului de genetică şi ameliorare de la 'Staţiunea de cercetări legumicole' din Buzău, Costel Vânătoru.
Potrivit acestuia, amelioratorii au în vedere obţinerea unor exemplare cu gusturi şi arome diverse, dar şi cu o consistenţă sporită a pulpei, cu un conţinut mic de apă, special destinate produselor de cofetărie, dar şi gospodinelor care prepară dulceţuri naturale.AGERPRES(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: În premieră, concurenţă pe posturile de medici rezidenţi Un număr de 17 candidaţi şi-au depus dosarele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru cele 12 posturi de rezidenţi scoase la concurs de patru spitale din judeţ.
O plantă rară, cu proprietăţi anticancerigene, aclimatizată în România O echipă de specialişti de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău a reuşit să aclimatizeze, după cinci ani de cercetări, o plantă originală din Nepal care produce fructul GAC, cunoscut ca având proprietăţi anticancerigene.
Buzău: Noutăţi 'exotice' la Staţiunea de cercetări legumicole Bureţi de baie cultivaţi în grădină, vinete albe sau tigrate, legume anti-diabet sunt numai câteva dintre noutăţile cercetătorilor de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău.
Buzău: Autorităţile au anunţat că singura sursă de apă a şcolii din Zoiţa este infestată cu bacterii coliforme Cei 17 elevi de la şcoala din Zoiţa, comuna Ziduri, internaţi pe 16 martie cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară au suferit un episod gastroenterocolitic din cauza calităţii apei menajere, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Buzău, George Sava.
În premieră, Ziua Porţilor Deschise la spitalele din judeţul Buzău Direcţia de Sănătate Publică Buzău organizează sâmbătă, în premieră, Ziua Porţilor Deschise în cinci spitale din judeţ.
Buzău: O persoană a decedat iar alte trei au fost rănite într-un accident rutier Un bărbat în vârstă de 38 de ani a murit miercuri, iar alte trei persoane au fost grav rănite pe raza localităţii buzoiene Cătina după ce şoferul a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat într-un şanţ.