Cele mai citite
 


Catalonia: opt elicoptere i-au adus pe deputaţii catalani la sediul parlamentului, blocat de 'indignaţi'
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi legiuitori catalani, printre care şi şeful executivului local, Artur Mas, au ajuns la sediul legislativului cu elicopterul, după ce aproximativ 2.000 de 'indignaţi' au blocat intrarea încă de la primele ore ale dimineţii, informează postul public de televiziune.
'Indignaţii' au blocat accesul în sediul parlamentului local în semn de protest faţă de dezbaterea pe marginea proiectului de buget, care urma să fie adoptat miercuri şi care presupune reduceri ale cheluielilor publice în sănătate ori educaţie.

Corpul de poliţie catalan a explicat că transportul cu elicopterul a fost o măsură excepţională, din cele care se iau atunci când nu există o altă formă de intrare. Restul deputaţilor, majoritatea din corpul legiuitorilor catalani, au ajuns pe jos la clădirea parlamentului, însă au fost împinşi şi huiduiţi de protestatari, ori chiar scuipaţi şi loviţi.

Echipele medicale de urgenţă au ajutat în total 36 de persoane rănite, nu grav, dintre care 12 au fost agenţi ai corpului de poliţie catalan, Mossos d'Esquadra. Confruntările au avut loc mai ales în dimineaţa zilei de miercuri, când forţele de ordine au încercat să evacueze zona.

Sute de persoane au dormit în Parcul Ciutadella, unde se află sediul legislativului local catalan, iar lor li s-au alăturat în cursul zilei de miercuri alte sute de protestatari. Autorităţile au închis în cele din urmă parcul, însă şi aşa accesul deputaţilor în clădire a fost dificil.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Proteste în Castilla-La Mancha, după eliminarea serviciilor de urgenţă pe timpul nopţii în 21 de sate Serviciile de urgenţă pe timp de noapte /de la 8 seara la 8 dimineaţa/ au fost eliminate în 21 de sate din comunitatea autonomă spaniolă Castilla-La Mancha, întrucât departamentul regional pentru sănătate consideră că acestea trebuie să intervină de rare ori şi au puţini pacienţi - o medie de unul pe...
Cseke Attila: Serviciile de urgenţă vor primi 6 elicoptere şi până la 1.500 de ambulanţe în următorii patru ani Târgu Mureş, 11 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că se doreşte dezvoltarea serviciilor de urgenţă şi că în următorii patru ani se vor achiziţiona şase elicoptere şi până la 1.500 de ambulanţe, dintre care aproximativ 250 de ambulanţe urmează să fie...
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.