Cele mai citite
 


CE solicită din nou Rusiei ridicarea imediată a embargoului asupra importurilor de legume dinspre UE
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 15 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Comisia Europeană a cerut din nou, miercuri, punerea în practică a măsurii de ridicare imediată şi fără alte condiţii a embargoului impus de Rusia asupra importurilor de legume proaspete provenind din UE, după ce un acord în acest sens a fost convenit recent de preşedintele CE Jose Manuel Barroso şi preşedintele rus Dmitri Medvedev.
Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate John Dalli, a declarat miercuri că testele efectuate de autorităţile germane în cooperare cu experţii europeni au dus la identificarea sursei contaminării cu ECEH, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condiţiile pentru ridicarea embargoului rus asupra importurilor de legume proaspete venind dinspre statele membre ale Uniunii.
Rusia a decis în 2 iunie să interzică importul de legume proaspete din toate ţările Uniunii Europene, din cauza epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH).
''Interdicţia importurilor de legume proaspete, care se referă la toate ţările Uniunii Europene, intră în vigoare din această dimineaţă'', menţionase şeful Agenţiei pentru protecţia consumatorilor, Ghennadi Onişcenko.
Epidemia provocată de bacteria ECEH a cauzat până acum la decesul al 37 persoane, dintre care 36 în Germania şi una în Suedia.
După mai multe săptămâni de incertitudini, autorităţile germane au identificat vineri originea contaminării, care a fost confirmată în ziua următoare. Este vorba despre seminţele germinate de la o fermă de agricultură biologică din nordul Germaniei, din Gartnerhof, Bienenbüttel, exploatarea fiind închisă.
Autorităţile germane au menţinut recomandarea de a nu se consuma seminţe germinate, cumpărate sau cultivate în gospodării proprii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bruxellesul cere explicaţii Rusiei pentru decizia de interzicere a importurilor de legume proaspete din UE Comisia Europeană va cere explicaţii Rusiei pentru decizia sa de a interzicere a importurilor de legume proaspete din ţările membre ale Uniunii Europene în urma epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), măsură apreciată drept ''disproporţionată'' de către Bruxelles, notează joi...
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...
CE solicită ridicarea interdicţiei Rusiei faţă de importurile de legume proaspete provenind din UE Comisia Europeană a apreciat joi seară drept disproporţionată interdicţia impusă de Rusia importurilor de legume proaspete provenind din Uniunea Europeană ca urmare a epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) şi de aceea a solicitat retragerea sa imediată.
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
E.coli: Comisia Europeană confirmă că Germania nu a exportat seminţe germinate Comisia Europeană a confirmat vineri că Germania nu a exportat în alte ţări comunitare seminţe germinate provenite de la ferma semnalată de autorităţi ca probabilă sursă a infecţiei cu tulpina agresivă a bacteriei 'E.coli', notează agenţia spaniolă de presă EFE.