Cele mai citite
 


Primul deces legat de gripa porcină în Belgia
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bruxelles, 30 iul /Agerpres/ - O tânără a decedat joi în Belgia după ce a contractat virusul gripal A(H1N1), devenind prima victimă a maladiei în această ţară, a anunţat comisariat interministerial pentru gripa porcină, transmite AFP.

Tânăra, care locuia în provincia Anvers (nord) şi a cărei vârstă nu a fost precizată, fusese internată luni de urgenţă, în urma unor "simptome gripale uşoare": dureri de cap, stare febrilă uşoară şi tuse, a indicat comisariatul într-un comunicat.

În pofida tratamentelor intensive, femeia a decedat joi dimineaţa de o "dublă pneumonie de origine virală". Analizele au confirmat prezenţa virusului gripei A (H1N1), menţionează sursa citată.AGERPRES/(Irina Cristea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
India confirmă primul deces provocat de gripa porcină New Delhi, 4 aug /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii indian a confirmat marţi primul deces provocat în ţară de virusul gripei porcine, cel al unei eleve de 14 ani, relatează AP.
Constanţa: Suspect de gripă porcină spitalizat în stare critică, după ce un pacient cu AH1N1 a murit Un bărbat suspectat de gripă porcină este internat în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa, după ce la sfârşitul săptămânii trecute un pacient al unităţii medicale a murit, fiind confirmată infectarea acestuia cu virusul AH1N1.
Măsuri pentru prevenirea gripei porcine Giurgiu, 19 mai /Agerpres/ - Toate cazurile de infecţii respiratorii sau gripă umană sunt raportate zilnic la Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu pentru a avea un tablou exact al eventualelor situaţii de îmbolnăvire cu noul virus al gripei porcine.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.