Cele mai citite
 


CEA: Creştere a subscrierilor de 5% pentru asiguratorii europeni, în 2010
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele brute subscrise de asiguratorii europeni, în 2010, se ridică la 1.115 miliarde euro, faţă de un nivel de 1.060 miliarde euro în 2009, potrivit cifrelor preliminare publicate de federaţia asiguratorilor şi reasiguratorilor europeni - CEA Insurers of Europe, remise miercuri Agerpres.
Potrivit CEA, creşterea de 5% înregistrată în 2010 a fost susţinută de evoluţia pozitivă cu 6% a subscrierilor pe segmentul asigurărilor de viaţă şi de avansul de 4% înregistrat de subscrierile de pe piaţa non-life.
Astfel, conform unui comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), subscrierile pe segmentul asigurărilor de viaţă sunt estimate, pentru anul 2010, la 688 miliarde euro, iar cele pentru asigurări generale - la 428 miliarde euro. În 2009, asigurările de viaţă au generat, la nivel european, subscrieri de 648 miliarde euro, în timp ce asigurările generale au atins un nivel de 411 miliarde euro.
Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia reprezintă cele mai mari pieţe ale asigurărilor de viaţă la nivel european, cu o pondere de 75% în totalul subscrierilor de pe acest segment.
Asigurările auto reprezintă şi la nivel european cel mai mare segment al business-ului non-life, din care deţin o pondere de aproape 30%. Germania şi Italia reprezintă cei mai mari jucători de pe această piaţă, fiecare cu o cotă de 16% din primele brute subscrise la nivel european pe segmentul auto. CEA estimează că în 2010, primele brute subscrise pe segmentul auto au crescut cu peste 1%, până la 125 miliarde euro, faţă de o scădere de 2% înregistrată în 2009.
Cel de-al doilea mare segment al pieţei europene de asigurări generale este cel al asigurărilor de sănatate, care deţine o pondere de 25% după primele brute subscrise. Acest sector are ca lideri Olanda şi Germania, care împreună deţin aproape două treimi din piaţa europeană a asigurărilor de sănătate. Potrivit CEA, acest segment a înregistrat o creştere de 6% în 2010, până la un total de 108 miliarde euro.
Asigurările de proprietăţi şi bunuri reprezintă cel de-al treilea mare sector al pieţei europene de asigurări generale, cu o pondere de 20% a subscrierilor în totalul segmentului non-life. Cifrele preliminare centralizate de CEA arată o creştere, în 2010, a acestui sector de 1%, până la un nivel de 83 miliarde euro. Liderii de piaţă sunt Marea Britanie, Germania şi Franţa, care au raportat fiecare un total al subscrierilor de 15 miliarde euro. Investiţiile totale ale asiguratorilor europeni arată o creştere de 7% în 2010 până la un nivel de 7.500 miliarde euro, potrivit raportului CEA.
CEA este federaţia europeană a asiguratorilor şi reasiguratorilor. Prin cei 33 de membri - asociaţii naţionale ale asiguratorilor din cele 27 state ale Uniunii Europene plus şase organizaţii naţionale din ţări non-UE -, CEA reprezintă toate tipurile de companii de asigurări şi reasigurări, cum ar fi companii pan-europene, asiguratori specializaţi, fonduri mutuale sau IMM-uri. CEA, cu sediul la Bruxelles, reprezintă companii care deţin o cotă de 95% din totalul veniturilor din prime, în Europa. Piaţa europeană de asigurări generează prime de peste 1.100 miliarde euro, are un milion de angajaţi şi investeşte aproape 7.500 miliarde euro în economie.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)România avea în 2009 cel mai mare procent de absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi drept din UE Bruxelles, 25 oct - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România avea în 2009 cel mai mai procent de absolvenţi (peste 53 la sută) de ştiinţe sociale, economie şi drept din Uniunea Europeană, relevă un raport Eurostat privind evoluţiile din sistemul european de educaţie în ultimul deceniu...
Exclusiv-Anton: România este o piaţă volatilă pe care vor intra multe francize România este o piaţă volatilă pe care vor intra, în perioada 2011- 2012, multe francize, a precizat preşedintele Asociaţiei Române de Franciză, Constantin Anton, într-un interviu acordat în exclusivitate AGERPRES, în care prezintă evoluţiile pieţei româneşti de profil.
Scandalul prezenţei cărnii de cal în Europa, în produse etichetate ca având în compoziţie doar carne de vită (cronologie) 15 ianuarie 2013: Autoritatea naţională din domeniul alimentar din Irlanda anunţă, în urma analizelor ADN efectuate, prezenţa cărnii de cal în anumite produse comercializate în supermarketurile din Irlanda şi Marea Britanie, a căror etichetă indica doar carne de vită. Magazinele în care s-au descoperit...
România avea în 2009 cel mai mare procent de absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi drept din UE România avea în 2009 cel mai mai procent de absolvenţi (peste 53 la sută) de ştiinţe sociale, economie şi drept din Uniunea Europeană, relevă un raport Eurostat privind evoluţiile din sistemul european de educaţie în ultimul deceniu, făcut public marţi la Bruxelles.
CE suplimentează fondurile pentru despăgubirea producătorilor de legume; România va primi 3,74 milioane de euro Uniunea Europeană a decis joi să suplimenteze cu 17 milioane de euro fondul de 210 milioane de euro alocat pentru despăgubirea producătorilor europeni de legume în urma epidemiei cauzate de bacteria E.coli, România urmând să primească peste 3,74 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Executivului...
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.