Cele mai citite
 


Disponibilităţile în lei ale Trezoreriei au scăzut cu aproape 2,3 miliarde lei în 2010
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Disponibilităţile băneşti în lei aflate în contul curent general al Trezoreriei Statului şi în casieriile instituţiei au scăzut cu aproape 2,6 miliarde de lei în 2010, comparativ cu anul precedent, până la două milioane lei, potrivit bilanţului general al Trezoreriei Statului pe anul 2010, publicat pe site-ul MFP.
Sumele aflate în contul curent general al Trezoreriei Statului la BNR se situau la 77,3 milioane lei, iar fondurile statului aflate în administrarea Eximbank SA se cifrau la 1,79 miliarde lei.
Alte active însumau 2,9 milioane lei şi reprezintă în principal dobânzi de plătit din bugetul Trezoreriei Statului pentru disponibilităţile instituţiilor publice şi ale operatorilor economici.
Deficitele bugetare sunt finanţate temporar din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului şi prezentau la data de 31 decembrie 2010 un sold în sumă de 34,79 miliarde lei, în creştere faţă de începutul anului cu 5,76 miliarde lei.
Deficitul bugetului de stat se cifra la sfârşitul anului trecut la 31,82 miliarde de lei, în creştere cu 5,51 miliarde de lei comparativ cu anul precedent. 'Această creştere este rezultatul finanţării integrale pe bază de împrumuturi de stat a deficitului bugetului de stat nefinanţat la începutul anului, în valoare de peste 26 miliarde de lei, precum şi de finanţarea parţială a deficitului bugetului de stat înregistrat în anul 2010, cu suma de 4,25 miliarde de lei', precizează MFP în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern referitor la aprobarea bilanţului general al trezoreriei Statului şi a contului de execuţie a bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2010.
Deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat se cifra la 2,213 miliarde lei, similar cu cel din anul 2009.
Deficitul bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate însuma aproximativ 750 milioane lei, în creştere cu peste 248 milioane lei faţă de anul precedent.
Disponibilităţile instituţiilor publice şi ale operatorilor economici aflate în conturi deschise la Trezoreria Statului erau, la finalul lunii decembrie 2010, în sumă de 30,76 miliarde lei, în creştere faţă de începutul anului cu 5,24 miliarde de lei.
Execuţia bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2010 s-a încheiat cu venituri realizate în sumă de peste 850 milioane leimiliarde lei şi cheltuieli efectuate în sumă de peste 684 milioane lei, înregistrându-se un excedent de peste 166 milioane lei.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
Proiectul de buget pe 2012: Peste jumătate din venituri vor proveni din CAS şi TVA Peste jumătate din veniturile bugetului general consolidat al statului în 2012 vor proveni din contribuţiile de asigurări sociale /CAS/ şi din taxa pe valoarea adăugată /TVA/, potrivit proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012, discutate la această oră...
Bugetul MS şi cel al Fondului unic naţional de asigurări sociale, aprobate în unanimitate Bucureşti, 9 ian /Agerpres/ - Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2010, în valoare de 4,191 miliarde de lei, în creştere cu 6,06% faţă de execuţia preliminară pentru anul 2009 (3,952 miliarde de lei) a fost aprobat, sâmbătă, în unanimitate de membrii comisiilor pentru buget-finanţe din Parlament...
Comunicat de presă - Guvernul României Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, rectificarea bugetului de stat pe anul 2012 şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012.
Veniturile Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se diminuează cu peste 594 milioane lei, în 2009 Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pe anul 2009 se diminuează la veniturile din contribuţii de asigurări cu suma de 594,5 milioane lei, potrivit proiectului de ordonanţă privind rectificarea bugetului pe 2009.