Cele mai citite
 


Grecia: grevă generală faţă de noile măsuri de austeritate
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activitatea în porturile, băncile, spitalele şi companiile de stat din Grecia se va opri miercuri în condiţiile în care principalele două confederaţii sindicale intenţionează să protesteze faţă de noile măsuri de austeritate şi privatizările avute în vedere de premierul George Papandreou, transmite Bloomberg.
Cel mai mare sindicat al angajaţilor din sectorul public, ADEDY, şi cel mai mare sindicat din sectorul privat, GSEE, au făcut un apel pentru cea de a treia grevă generală din acest an pentru a protesta faţă de planurile fiscale ale guvernului pe următorii cinci ani şi a programului de privatizare.
Angajaţii din sectorul public, personalul spitalelor, băncilor, poliţiştii şi junraliştii vor participa la această grevă de 24 de ore. Activitatea ferry-boat-urilor şi a transporturilor publice va fi afectată în cursul acestei zile.
Conform unui pachet trecut prin Parlament la finele lunii trecute, Papandreou vrea să obţină 78 de miliarde de euro din reduceri de costuri şi vânzări de active de stat. Autorităţile de la Atena speră ca în acest fel să obţină noi ajutoare după pachetul de 110 miliarde de euro acordat de UE, FMI şi BCE anul trecut. AGERPRES/(Constantin Balaban)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marius Sepi (Sanitas): În noiembrie se va intra în grevă generală dacă revendicările noastre nu vor fi soluţionate Angajaţii din sănătate se opun "din răsputeri" proiectului-pilot de schimbare a statutului spitalelor, pentru că, în opinia lor, "apariţia SRL-urilor, a SA-urilor şi a ONG-urilor va distruge tot ce înseamnă sistemul spitalicesc din România", a declarat, luni, la Alba Iulia, prim-vicepreşedintele Federaţiei...
Neamţ: Sindicatul Sanitas este în grevă japoneză; se strâng semnături pentru greva generală Sindicatul Sanitas din toate spitalele nemţene s-a aflat, miercuri, în grevă japoneză, protestatarii fiind nemulţumiţi că nu există o lege a salarizării unice în domeniul sanitar.
Astărăstoae, despre greva generală din sistemul sanitar: Mesajul CMR e de negociere, de a se căuta soluţii comune Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat sâmbătă, referitor la greva generală din sistemul sanitar anunţată pentru 28 noiembrie, că mesajul instituţiei sale este de a se căuta soluţii comune, dar nu de pe poziţii de forţă.
Grevă generală în toate spitalele din ţară în 31 octombrie Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...
Cluj: Personalul medical, în grevă Cadrele medicale care lucrează în Spitalul Judeţean din Cluj au intrat, luni, în grevă şi s-au adunat în curtea clinicii, unde au stat mai multe ore. Ele au susţinut astfel acţiunile de protest care se desfăşoară în toată ţara, dar au declarat că vor asigura cazurile de urgenţă şi tratamentele bolnavilor...