Cele mai citite
 


Haiti: Epidemia de holeră ar putea reizbucni din cauza recentelor inundaţii
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia umanitară 'Medicii Lumii' şi-a manifestat miercuri îngrijorarea cu privire la posibilitatea reizbucnirii epidemiei de holeră în zonele rurale ale statului Haiti, din cauza recentelor inundaţii care au cuprins întreaga ţară, a informat presa locală, citată de EFE.
Dacă situaţia din capitala Port-au-Prince pare ţinută sub control, temerea este foarte mare pentru zonele rurale afectate de inundaţii, susţin reprezentanţii organizaţiei.

'Fără mobilizarea imediată a unor resurse adecvate (personal şi echipamente medicale, medicamente şi bani) şi fără o coordonare efectivă asigurată de agenţii responsabili cu menţinerea sănătăţii în Haiti, situaţia se va înrăutăţi', au mai susţinut 'Medicii Lumii'.

Între 31 mai şi 8 iunie au fost înregistrate 77 de noi cazuri la Centrul de Tratament al Holerei (CTC) de la Moron (sud-vestul ţării).

Organizaţia a anunţat că se pregăteşte să intervină la CTC din oraşul Jeremie, unde sunt deja ocupate 60 din cele 90 de paturi ale centrului, în ultimele zile înregistrându-se trei morţi.

De când a apărut în Haiti, holera a făcut peste 5.400 de morţi, în contextul îmbolnăvirii a sute de mii de persoane în întreaga ţară.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Haiti: Holera se extinde în Port-au-Prince, pe fondul lipsei măsurilor de luptă împotriva bolii Epidemia de holeră care afectează statul Haiti se face deja simţită cu putere în capitala Port-au-Prince, unde sunt deja peste o sută de morţi. La fel ca şi în alte zone din ţară, în capitală lipsesc măsurile necesare de luptă împotriva acestei boli, transmite joi EFE.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Holeră: 253 de morţi în Haiti, 3.115 spitalizaţi Port-au-Prince, 24 oct /Agerpres/ - Epidemia de holeră în Haiti a făcut 253 de morţi, dintre care doi într-un sat din apropiere de Port-au-Prince, şi 3.115 persoane sunt spitalizate, potrivit ultimului bilanţ oficial anunţat duminică.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Peste 1.000 de morţi în epidemia de holeră din Haiti Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Bilanţul victimelor epidemiei de holeră care a lovit Haiti la jumătatea lunii octombrie a depăşit 1.000 de morţi, înregistrându-se un total de 1.034 de morţi, cu 117 mai mulţi faţă de bilanţul difuzat duminică, informează Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.