Cele mai citite
 


Inflaţia modifică obiceiurile alimentare (Oxfam)
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?
 

Obiceiurile alimentare s-au schimbat în numeroase ţări din cauza creşterii preţurilor produselor, potrivit unui studiu realizat pentru organizaţia neguvernamentală Oxfam în 17 ţări şi publicat miercuri, semnalează AFP şi ABC.

Mai bine de jumătate dintre persoanele chestionate (54%) şi-au modificat alimentaţia în ultimii doi ani; peste o treime, 39%, din cauza creşterii preţurilor, iar 33% din motive de sănătate.

Creşterea preţurilor îngrijorează 66% dintre subiecţi, dar în timp ce în ţările industrializate preocuparea este ca alimentele să fie hrănitoare şi sănătoase (43%), în ţările mai sărace problema este accesul la alimente, subiect care îngrijorează 57% dintre subiecţi în Kenya şi 45% în Tanzania.

'Alimentaţia noastră se schimbă rapid şi pentru multe persoane se schimbă în rău', a estimat directorul executiv al Oxfam, Jeremy Hobbs, într-un comunicat dat publicităţii la Londra.

'Un mare număr de persoane, în special în cele mai sărace ţări, reduc cantitatea sau calitatea a ceea ce mănâncă, din cauza creşterii preţurilor alimentelor', a adăugat Jeremy Hobbs.

Oxfam a cerut liderilor din lumea întreagă, în special miniştrilor agriculturii din ţările G20 - care se vor reuni în Franţa săptămâna viitoare pentru a aborda criza globală a preţurilor alimentelor - să acţioneze pentru redresarea sistemului alimentar.

Ei trebuie să intervină pentru a reglementa piaţa materiilor prime şi a reforma politicile defectuoase în materie de biocarburanţi şi să-i ajute pe micii producători să se adapteze la schimbările climatice, potrivit Oxfam.

Acest sondaj de opinie a fost realizat între 6 aprilie şi 6 mai 2011 pe un eşantion de 16.421 de persoane din 17 ţări: Australia, Germania, Brazilia, Ghana, Guatemala, Spania, SUA, India, Kenya, Mexic, Olanda, Pakistan, Filipine, Rusia, Africa de Sud, Tanzania şi Marea Britanie.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentaţia în SUA rămâne prea sărată (studiu) Alimentele procesate industrial şi vândute în lanţurile fast food din SUA au rămas în continuare foarte sărate, în pofida apelurilor lansate de medici privind scăderea nivelului de sare al cărei consum excesiv provoacă peste 150.000 de decese pe an, conform unui studiu publicat luni, informează AFP.
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Alimentaţia persoanelor în vârstă influenţează capacităţile lor mentale (studiu) Persoanele vârstnice în sângele cărora se găsesc cantităţi însemnate de vitamine şi acizi graşi omega 3 au capacităţi mentale mai bune şi o memorie mai bună decât cele care se hrănesc cu alimente cu o valoare dietetică scăzută, potrivit unui studiu publicat miercuri şi menţionat de agenţia Belga.
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
Alimentaţia bogată în grăsimi favorizează apariţia cancerului de colon (studiu) Alimentaţia bogată în grăsimi favorizează apariţia cancerului de colon, susţine o echipă de oameni de ştiinţă din SUA care a explicat şi mecanismul molecular şi celular care duce la îmbolnăvire, într-un studiu publicat miercuri în revista ''Nature'', care deschide noi perspective în prevenirea şi vindecarea...
Alimentaţia bazată pe antioxidanţi asigură starea de bine a organismului Antioxidanţii produşi de organism nu reuşesc să reducă complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidanţii din alimentaţie, arată un studiu furnizat de o firmă importatoare de cafea.