Cele mai citite
 


Franţa: primul deces al unei persoane contaminate cu virusul gripei porcine
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Paris, 30 iul /Agerpres/ - Autorităţile sanitare franceze au anunţat joi primul deces al unei persoane contaminate cu virusul gripal A(H1N1), informează AFP

Victima, o tânără, suferea deja de o maladie gravă, complicată de o infecţie pulmonară severă.

Concluziile evaluării clinice nu sunt însă în favoarea unui deces direct legat de virusul A(H1N1), precizează Institutul de supraveghere sanitară (InVS) în comunicatul citat de AFP.

Pe de altă parte, autorităţile britanice au anunţat că numărul cazurilor noi de gripă A(H1N1) "pare să fi atins un palier" în Anglia. Săptămâna trecută au fost contaminate 110.000 persoane, o creştere de 10% faţă de intervalul anterior, a indicat Ministerul Sănătăţii, precizând că cifrele sunt estimative.

Ministerul consideră îmbucurătoare în special scăderea numărului de cazuri la copiii între 5 şi 14 ani, scădere ce coincide cu începutul vacanţei şcolare şi cu introducerea serviciului de diagnosticare prin telefon sau Internet.

"Nu există niciun semn că virusul a suferit mutaţii. Nu devine mai virulent şi nu dezvoltă rezistenţă la antivirale", mai precizează autorităţile.

În Marea Britanie, bilanţul deceselor legate de noul virus gripal este de 31 /27 în Anglia şi patru în Scoţia/.AGERPRES/(Irina Cristea)


Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Constanţa: Suspect de gripă porcină spitalizat în stare critică, după ce un pacient cu AH1N1 a murit Un bărbat suspectat de gripă porcină este internat în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa, după ce la sfârşitul săptămânii trecute un pacient al unităţii medicale a murit, fiind confirmată infectarea acestuia cu virusul AH1N1.
Pneumonia la copii Pneumonia este un termen general care se refera la o infectie a plaminilor, putind fi cauzata de o varietate de microorganisme, inclusiv virusi, bacterii si paraziti .
Constanţa: Al doilea deces înregistrat la o peroană infectată cu virusul AH1N1 Unul dintre pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, un bărbat de 41 de ani în cazul căruia a fost confirmată gripa porcină, a murit vineri dimineaţă, acesta fiind al doilea deces înregistrat la o persoană infectată cu virusul AH1N1.
(Corespondenţă Agerpres) Numărul deceselor cauzate de gripa porcină în Italia a urcat la 9 Numărul deceselor de persoane bolnave de gripa porcină a urcat rapid în Italia la 9, după ce în ultimele două zile la Napoli s-au înregistrat trei noi victime, persoane în vârstă, care aveau însă şi alte probleme grave de sănătate, relatează cotidianul La Repubblica.
(Corespondenţă Agerpres) Gripa nouă a făcut 13 victime în Italia (revista presei) Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Gripa porcină continuă să facă victime în Italia, numărul deceselor urcând la sfârşitul săptămânii trecute la 13 persoane, focarul cel mai grav fiind la Napoli, relatează jurnalele italiene de luni în primele pagini.