Cele mai citite
 


Judeţul Harghita, fruntaş la atragerea fondurilor europene şi guvernamentale
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Harghita a atras, în ultimii ani, importante sume de bani din surse guvernamentale sau europene, situându-se pe poziţii fruntaşe la nivel naţional, susţine prefectul judeţului, Ladanyi Laszlo-Zsolt.
Potrivit unei analize prezentată, miercuri, de prefectul Harghitei, în 2010, doar pentru investiţii publice, au ajuns în judeţ, din alocări bugetare, peste 34,5 milioane de euro.
Este vorba de reabilitări de unităţi şcolare, investiţii în dispensare, centre de recreere sau case de sănătate, rebilitarea sistemelor de energie termică, investiţii în reţele de alimentare cu apă, canalizare şi staţii de epurare sau construirea de baze sportive.
Tot din fonduri de la bugetul de stat s-au alocat ajutoare pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii sau pentru stimularea dezvoltării de afaceri de către tineri. Judeţul Harghita se află pe primul loc pe ţară şi la numărul de cereri depuse în cadrul Programului Casa Verde.
În ceea ce priveşte fondurile europene, prefectul a spus că, până în prezent, au fost promovate 139 de proiecte la nivelul admnistraţiei publice locale, în valoare totală de peste 355 de milioane de euro.
Cele mai multe proiecte s-au depus în cadrul Programului Operaţional Regional şi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, construirea reţelelor de apă şi canalizare, staţii de epurare sau proiecte integrate de dezvoltare. Autorităţile locale din Harghita au depus şi proiecte de mediu sau pentru dezvoltarea capacităţii economice şi administrative.
Prefectul Harghitei s-a declarat mulţumit de gradul de absorbţie al fondurilor europene, atât la nivelul Consiliului Judeţean cât şi al subunităţilor administrativ teritoriale, care situează judeţul pe un loc fruntaş, şi consideră că harghitenii 'sunt întreprinzători' şi au învăţat din exemplele pozitive din jurul lor, 'inclusiv din experienţa Ungariei'. AGERPRES (A-AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Harghita: Spitalele din judeţ primesc fonduri pentru investiţii Toate spitalele harghitene vor primi fonduri de investiţii de la Ministerul Sănătăţii, banii urmând să fie folosiţi pentru realizarea unor proiecte urgente.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Dorel Jurcan, candidat PDL la preşedinţia CJ Vâlcea: Vreau ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere (interviu) Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, susţine într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării competiţiei electorale, are în vedere implementarea proiectelor ce vizează infrastructura, alimentarea cu apă şi lucrările de canalizare, dezvoltarea întreprinderilor...
Harghita: Vizită la importante proiecte europene derulate în cadrul Programului Operaţional Regional Lucrările de investiţii realizate în cadrul unor importante proiecte europene, derulate în Harghita prin Programul Operaţional Regional, au putut fi văzute, marţi, de jurnaliştii din presa locală şi centrală.