Cele mai citite
 


Lacurile de unghii şi soluţiile de îndreptare a părului pot conţine substanţe cancerigene
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare americane au publicat săptămâna trecută un raport care arată că formaldehida şi stirenul sunt substanţe care pot declanşa cancere. Cele două substanţe intră în compoziţia multor produse, printre care lacul de unghii şi soluţiile de îndreptare a părului, obiectele de plastic şi cauciuc, scrie site-ul lesquotidiennes.com.
Prin urmare, se recomandă evitarea, pe cât posibil, a acestor substanţe nocive. New York Times precizează totuşi că pericolele sunt mult mai mari pentru cei care umblă cu aceste produse chimice la scară industrială.

Formaldehida se foloseşte la fabricarea multor produse, printre care lacuri de unghii, soluţii de îndreptare a părului şi dizolvanţi. Experţii recomandă folosirea unor mărci care nu recurg la această substanţă. Informaţiile se găsesc pe site-ul Skin Deep, bază de date realizată de Environmental Working Group, unde doritorii pot afla compoziţia cosmeticelor şi impactul lor asupra mediului şi sănătăţii.

Metoda braziliană de îndreptare a părului, tratament capilar costisitor la care au recurs vedete ca Jennifer Aniston, face obiectul unei anchete a autorităţilor americane. Produsele folosite pot conţine până la 12% formaldehidă. Ca urmare a unor plângeri din partea unor coafori şi clienţi, care au avut senzaţii de arsură în ochi, nas şi gât, precum şi dificultăţi de respiraţie, fiind înregistrat şi un caz de cădere a părului, organismul guvernamental Sante Canada a publicat anul trecut un comunicat despre pericolele utilizării acestor soluţii capilare. În Statele Unite, experţi din Oregon au avertizat şi ei coaforii, recomandându-le să fie prudenţi în folosirea acestor produse. Unele saloane şi-au echipat salariaţii cu măşti şi-şi informează clienţii despre riscurile la care se expun.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţi ONU afirmă că nu va exista o creştere a numărului cazurilor de cancer după accidentul de la Fukushima Comitetul ştiinţific al ONU a afirmat vineri că nu va exista o creştere a numărului cazurilor de cancer după accidentul nuclear de la centrala Fukushima, în condiţiile în care persoanele care locuiau în vecinătate au părăsit imediat zona, informează Reuters.
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Vulvovaginita cu Candida Albicans Vulvovaginitele constituie afecţiunile pentru care femeile consultă medicul cel mai frecvent; o treime din femeile care se prezintă la consultaţie acuză simptome legate de infecţiile vulvovaginale.
Nas electronic pentru depistarea cancerelor şi precancerelor de stomac Un nas electronic pus la punct de oameni de ştiinţă israelieni poate detecta schimbări în respiraţia persoanelor afectate de cancer la stomac sau care riscă să dezvolte o astfel de boală, se arată într-un articol publicat marţi în revista Gut a grupului britanic BMJ şi preluat de AFP.
SUA: Motorina din alge, înlocuitoare a combustibilului convenţional, responsabil de multiple cancere La unele benzinării din SUA a început să fie comercializat combustibilul produs din alge marine. Deocamdată, acest tip de motorină a fost pus în vânzare cu titlu experimental în condiţii reale, nu de laborator, transmite Gigaom.
Prea mulţi tineri europeni sunt supraponderali sau obezi (raport) Speranţa de viaţă la naştere a crescut cu şase ani în Uniunea Europeană (UE) din 1980, dar, în pofida campaniilor de informare, prea mulţi adolescenţi sunt obezi şi fumează, cu riscul de a face accidente vasculare şi cancere, două din principalele cauze ale mortalităţii, se arată într-un raport publicat...