Cele mai citite
 


Maramureş: Cazul jafului din Pasul Gutâi, amânat din lipsa probelor
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei doi bărbaţi acuzaţi că ar fi furat, în anul 2009, un milion de euro dintr-o maşină de transport valori, Ioan Ursuţ şi cetăţeanul italian Massimo Loddo, au fost aduşi, miercuri, din nou în faţa magistraţilor Tribunalului Maramureş.
Cu această ocazie, magistraţilor le-au fost prezentate rezultatele expertizei ADN solicitate de apărătorii celor doi inculpaţi în dosarul jafului din Pasul Gutâi, însă instanţa a amânat cauza, motivând că raportul conţine date incomplete, după ce procurorii au atras atenţia că Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) nu a prelevat probele pentru analiză din aceleaşi locuri ca şi anchetatorii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
Specialiştii INML au analizat probele de ADN prelevate de pe obiectele de îmbrăcăminte găsite la faţa locului în cazul jafului din Pasul Gutâi, respectiv o jachetă, o pereche de pantaloni şi o curea marca Tesko.
Potrivit raportului prezentat în faţa magistraţilor, 'caracterele din profilele de referinţă ale inculpaţilor Ursuţ Ioan şi Loddo Massimo, precum şi cele ale unor necunoscuţi notaţi P1 şi P2 nu se regăsesc la nivelul acestor probe'.
În această situaţie, instanţa a decis amânarea cauzei pentru data 13 iulie şi a trimis INML o adresă pentru completarea raportului.
Avocaţii lui Ioan Ursuţ şi Massimo Loddo au cerut ca inculpaţii să fie judecaţi în libertate, însă magistraţii au decis menţinerea măsurii arestării preventive.
Ioan Ursuţ şi Massimo Loddo se află în arest din ianuarie 2010. Ei au fost puşi sub acuzare pentru lipsire de libertate, furt calificat, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte pentru care riscă închisoarea între 7 şi 20 de ani. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Parlamentarii USL acuză CJ de lipsa unei strategii de dezvoltare a judeţului Parlamentarii USL de Maramureş au criticat, vineri, în termeni duri, în timpul unei informări publice, administraţia CJ Maramureş, reproşând lipsa unei strategii de dezvoltare a judeţului.
Maramureş: PDL Baia Mare critică CJ pentru lipsa banilor de investiţii în infrastructură Liderul PDL Baia Mare i-a criticat, vineri, într-o conferinţă de presă, pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş pentru faptul că n-au reuşit să obţină fondurile necesare cofinanţării unor lucrări de infrastructură pe acest an.
Maramureş: Lipsă de personal în spitale Directorii spitalelor din judeţul Maramureş au solicitat Direcţiei de Sănătate Publică deblocarea a 420 de posturi în diferite profile de activitate.
Maramureş: Părinţii unui copil de 3 ani decedat îi acuză pe medicii Spitalului din Vişeu de Sus Un copil în vârstă de 3 ani din localitatea Săcel a murit pe fondul unei insuficienţe respiratorii, intrând în stop cardio-respirator după ce a fost internat în Spitalul orăşenesc din Vişeu de Sus, iar părinţii susţin că vina pentru decesul micuţului o poartă medicii care n-au fost în măsură să intervină...
Maramureş:Medicii din cadrul SJU Baia Mare au refăcut cu succes buza unei femei muşcate de un cal O bătrână din satul maramureşean Cupşeni a fost internată în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare după ce a fost muşcată de faţă de calul din gospodărie. Chirurgii au reuşit, vineri, în urma unei intervenţii complicate, care a durat mai bine de trei ore, să-i refacă buza, smulsă pur...
Maramureş: Fostul spital orăşenesc Baia Sprie, redeschis prin subscripţie publică şi parteneriat străin Baia Mare, 30 apr /Agerpres/- Primăria oraşului Baia Sprie, fostă localitate minieră se va asocia cu parteneri din Franţa şi Germania pentru a redeschide fostul spital orăşenesc închis în 2011.