Cele mai citite
 


O dietă sănătoasă micşorează riscul de Alzheimer
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Ce mancam?, Alzheimer, Diete, Mancam sanatos
 

O dietă sănătoasă ajută creierul micşorând riscul de îmbolnăvire de Alzheimer, însă o schimbare de dietă nu le poate ajuta pe persoanele care au deja probleme legate de memorie, conform concluziilor unui nou studiu, transmite site-ul LiveScience.com.

Acest studiu a măsurat nivelurile biomarkerilor asociaţi maladiei Alzheimer, inclusiv nivelul anumitor proteine din măduva spinării.

De-a lungul acestui studiu de 4 săptămâni, la participanţii sănătoşi care au mâncat alimente nesănătoase - bogate în grăsimi saturate şi în zahăr - s-au observat modificări ale acestor biomarkeri (insulina, colesterol, glucoza din sânge, nivelul lipidelor şi al fluidului cerebrospinal) care indică un început de afectare sau îmbolnăvire a creierului.

"Dieta poate fi un important factor modulator al riscului de Alzheimer", conform concluziilor acestui studiu.

Participanţii la studiu care înregistrau deja minore probleme de memorie şi au primit hrană sănătoasă, au înregistrări schimbări minore ale biomarkerilor asociaţi maladiei Alzheimer.

Acest studiu va fi publicat în numărul din iunie al revistei Archives of Neurology.

Au existat şi alte studii care au evidenţiat legătura dintre dietă şi abilităţile cognitive. Spre exemplu, unele studii au indicat faptul că există un raport de asociere între obezitate şi un risc crescut de a suferi de demenţă.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Este necesara restrictionarea consumului de zahar? In septembrie 2011, Natiunile Unite au declarat ca pentru prima data in istoria umanitatii, afectiuni cronice necontagioase precum boli cardiace, cancer sau diabet constituie o mai mare povara pentru sanatate decat bolile infectioase, fiind responsabile anual pentru 35 de milioane de morti. ...
DIETA PENTRU SANATATEA RINICHILOR Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature.
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Stil de viaţă anti-îmbătrânire Procesul de îmbătrânire este în mod esenţial legat şi de alimentaţie, astfel că una dintre cele mai importante schimbări o reprezintă optimizarea nivelului de insulină prin alimentaţie corectă şi exerciţiu fizic, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Consumul de fructe şi legume creşte apetitul pentru junk food (studiu) A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la începutul lunii mai de revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' a întărit această credinţă populară descoperind...