Cele mai citite
 


Olt: Numai 20 de posturi în învăţământ titularizabile anul acesta
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aspiranţii la un post de profesor sau învăţător titular în instituţiile de învăţământ din judeţul Olt au la dispoziţie numai 20 de posturi, dintre care şase pentru specialităţi de medicină şi farmacie.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Gabriela Constantinescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în primele două zile de la începerea depunerii dosarelor de către candidaţii la examenul la titularizare au fost depuse 22 de dosare, dar se aşteaptă la un număr mult mai mare de candidaţi înscrişi săptămâna viitoare, odată cu încheierea cursurilor pentru că mulţi profesori care nu sunt titulari şi vor un post de titular au fost ocupaţi cu încheierea situaţiilor şcolare ale elevilor.
Gabriela Constantinescu a menţionat că numărul posturilor scoase anul acesta la titularizare este cel mai mic din ultimii zeci ani, şi reprezintă numai o treime din numărul posturilor scoase la concurs anul trecut. Explicaţia potrivit Gabrielei Constantinescu este că a crescut numărul de ore pentru o catedră, a crescut numărul elevilor dintr-o clasă sau grupă şi mai sunt încă restrângeri de activitate nerezolvate.
Nu există posturi titularizabile pentru educatori, învăţători, profesori de matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, biologie.
Au fost scoase pentru titularizare un post pentru profesor de limba franceză, câte două pentru profesor de limba română şi limba engleză, patru pentru profesor documentarist, trei posturi pentru cabinetele de asistenţă psihopedagogică, un post pentru profesor de instruire practică, restul posturilor fiind pentru profesori care să predea discipline de medicină şi farmacie la şcoli sanitare.
Reprezentantul ISJ Olt afirmă că se aştepată la câteva dosare depuse pentru că vor dori să susţină examene de titularizare şi cadre didactice sau absolvenţi de facultăţi care în baza notei la titularizare pot obţine un post de suplinitor.
Anul trecut în judeţ au fost scoase la titularizare 73 de posturi în învăţământul din judeţ şi au fost aproape 1.000 de candidaţi la examen. În anii anteriori, numărul posturilor vacante pentru titularizare a fost mai mare de 150. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: 61 de candidaţi pentru opt posturi de asistenţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Un număr de 61 de de candidaţi s-au înscris la concursul pentru ocuparea a opt posturi de asistenţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, selecţia urmând a încheia săptămâna viitoare.
Gorj: Aproximativ 600 de candidaţi s-au înscris pentru 23 de posturi titularizabile în învăţământ Aproximativ 600 de candidaţi şi-au depus dosarul pentru susţinerea examenului de titularizare la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, anul acesta fiind scoase la concurs 23 de posturi titularizabile, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgeta Popescu.
Examen de rezidenţiat duminică; peste 5.100 de candidaţi Universităţile de medicină şi farmacie vor organiza duminică, 17 noiembrie, o nouă sesiune a concursului de rezidenţiat, la concurs înscriindu-se 5.102 de tineri absolvenţi, pe 3.879 locuri şi posturi, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Cluj: Mai mulţi candidaţi decât în 2011 la examenul de admitere la UMF 'Iuliu Haţieganu' La examenul de admitere din sesiunea desfăşurată în luna iulie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, s-au prezentat cu 200 de candidaţi mai mult comparativ cu anul 2011, situaţie ce relevă interesul în continuare crescut faţă de studiile medicale superioare...
UMF Târgu Mureş a anulat o serie de concursuri pe post din lipsă de candidaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a scos la concurs 36 din cele 43 de posturi didactice aprobate de Ministerul Educaţiei însă în unele cazuri concursurile pe post au fost anulate din lipsă de candidaţi.
Concurenţă de 6,2 candidaţi pe un loc la examenul de intrare în rezidenţiat la medicină dentară, la UMF Târgu Mureş Pentru cele 273 de locuri scoase la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie s-au înscris 567 de candidaţi, concurenţa cea mai mare fiind la medicină dentară, unde...