Cele mai citite
 


Consumatorii americani cheltuiesc 34 miliarde de dolari pe an pentru medicina alternativă
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete, Altfel de medicina
 

New York,  /Agerpres/ - Americanii au cheltuit aproximativ 34 miliarde de dolari pe an pentru medicina alternativă, potrivit unei prime estimări naţionale a sumelor alocate de consumatori pentru acest gen de tratament, informează AP.

Chiropractorii, acupunctura şi remediile herbale sunt din ce în ce mai preferate de consumatori care doresc o îngrijire mai atentă într-o societate de tip high-tech, se arată într-un raport dat publicităţii joi.

 

”Vorbim de o gamă foarte largă de practici medicinale de la unele sensibile la unele potenţial dăunătoare”, a declarat Josephine Briggs, directoarea National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM), agenţia federală creată de guvernul SUA pentru a face cercetări amănunţite în acest domeniu.

 

Raportul se bazează pe rezultatele unui sondaj efectuat în 2007 de U.S. Center for Disease Control and Prevention asupra a 23.000 de adulţi.

 

Cercetătorii au descoperit că în prezent medicina alternativă este responsabilă pentru mai mult de 11 procente din totalul cheltuielilor pentru sănătate din SUA. În plus, aproximativ 44 de cenţi din fiecare dolar cheltuit pentru medicina alternativă a fost pentru produse de gen ulei de peşte, glucozamină şi echinaceea. Numai pentru aceste produse a fost cheltuită o sumă de aproximativ 15 miliarde de dolari, adică aproximativ o treime din ceea ce americanii cheltuiesc pentru medicamentele cu reţetă.

 

De asemenea, studiul a arătat că aproximativ 35 de cenţi din fiecare dolar cheltuit pentru medicina alternativă a fost pentru vizite la cabintele de acupunctură, chiropractică, masaj teraputic şi alte practici. În total, sumele cheltuite se ridică la 12 miliarde de dolari, adică un sfert din sumele cheltuite de americani pentru vizitele la cabinetele medicale obişnuite.

 

Raportul concluzionează că 38 de milioane de adulţi au apelat la un practicant de medicină tradiţională în 2007 şi au plătit, în medie, mai puţin de 50 de dolari pentru o vizită chiar dacă mulţi au plătit 75 de dolari şi chiar mai mult pentru servicii de genul acupunctură, homeopatie şi terapie prin hipnoză. AGERPRES/ (Constantin Balaban)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
AFECȚIUNILE NEUROLOGICE, DURERILE DE SPATE ȘI DE CAP AMELIORATE PRIN CHIROPRACTICĂ DE MEDICUL AMERICAN LOU JACOBS Intermedicas aduce în România, printr-un parteneriat exclusiv, pe Dr. Lou Jacobs, chiropractor american de top Intermedicas, prima clinică de second opinion din România, îl aduce la București pe dr. Lou Jacobs, renumit chiropractor din Statele Unite ale Americii.
Ce este medicina alternativa? Medicina alternativa (numita si medicina complementara sau medicina neconventionala este o ramura a medicinii care are ca obiect principal pastrarea si restabilirea sanatatii pacientilor cu mijloace profilactice si curative noninvazive.
Două congrese de acupunctură şi homeopatie se vor desfăşura în perioada 19-22 noiembrie la Bucureşti Cel de-al XXIV-lea Congres Naţional de Acupunctură şi al cel de-al XXX-lea Congres Naţional de Homeopatie, cu participare internaţională, se vor desfăşura la Bucureşti, între 19-22 noiembrie, în amfiteatrul Complexului Panduri.
Comunicat de presă - INMCA "Prof. Dr. Florin Brătilă" Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativa "Prof. Dr. Florin Brătilă" împreună cu Societatea Romană de Acupunctura Medicală şi Medicină Integrativă şi Societatea Romană de Homeopatie, va organiza între 19-22 noiembrie 2015, la Bucureşti,  în Amfiteatrul INMCA, sos Panduri nr. 22...
Primul congres naţional de medicină integrativă Medicina integrativă combină terapiile medicale alopate cu terapiile medicinei complementare şi alternative pentru care există dovezi ştiinţifice, siguranţă şi efecte terapeutice demonstrate, a declarat pentru AGERPRES dr. Corneliu Moldovan, de la Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă...
Acupunctura, sanatate in varf de ac Avand o vecime de peste 5000 de ani, acupunctura este o ramura a medicinii chineze si se bazeaza pe utilizarea unor ace speciale care actioneaza in anumite puncte bine definite ce sunt responsabile de starea generala a organismului. Acupunctura are scopul de a armoniza si echilibra energia...