Cele mai citite
 


Petru Movilă (PDL): Trei dintre spitalele ieşene vor fi reevaluate peste trei luni
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Petru Movilă a declarat, miercuri, presei, că Ministerul Sănătăţii va reevalua, în toamna acestui an, trei dintre spitalele ieşene care au fost incluse în grupa II M.
Parlamentarul, care este membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a afirmat că în timpul discuţiilor pe care le-a avut miercuri cu ministrul Attila Cseke a solicitat reclasificarea Spitalului de Neurochirurgie "Nicolae Oblu", a Spitalului "C.I.Parhon" şi a Maternităţii "Cuza-Vodă", care au planuri de conformare, de la categoria II M la I M.
Astfel, cele trei spitale ieşene au la dispoziţie trei luni pentru a se conforma condiţiilor de evaluare în vederea încadrării lor într-o clasă superioară.
"Domnul ministru Cseke mi-a spus că este de acord cu reevaluarea acestor trei spitale ieşene începând cu luna septembrie, considerând că, în intervalul de trei luni cât mai este până atunci, e posibil ca o parte dintre aspectele supuse conformării să fie realizate, lucru care ar putea duce la reevaluarea condiţiilor de clasificare şi încadrarea acestora într-o categorie superioară", a declarat deputatul Petru Movilă.
Conform clasificării Ministerului Sănătăţii, Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. dr. G.I.M. Georgescu" şi Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi sunt singurele spitale din judeţ care au fost incluse în categoria I M, în timp ce în categoria II M au fost încadrate Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Socola, Spitalul Clinic de Urgenţe de Neurochirurgie "Prof. Dr. Nicolae Oblu", Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii "Sfânta Maria", Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna", Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă", Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva", Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" şi Spitalul Clinic de Recuperare. De asemenea, Spitalul Militar din Iaşi a fost inclus în categoria III de clasificare, cu plan de conformare.
Pe de altă parte, Spitalul Municipal Paşcani, Spitalul Orăşenesc din Hârlău, Spitalul CFR din Iaşi şi Spitalul CFR din Paşcani sunt catalogate în grupa IV. Tot în grupa IV a fost clasificată şi unitatea sanitară a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, "Spitalul Providenţa". Preventoriul TBC pentru Copii din Deleni şi singurul spital privat din Iaşi, Spitalul "Arcadia Cardio", sunt în grupa V. AGERPRES/(A, AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Petru Movilă (PDL): Clasificarea unităţilor spitaliceşti din Iaşi nu este conformă cu realitatea Democrat-liberalul Petru Movilă, membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a solicitat, joi, printr-o scrisoare deschisă, ca reprezentanţii Ministerului Sănătăţii să reevalueze clasificarea spitalelor ieşene.
Iaşi: Ministrul desemnat Vasile Cepoi, susţinut de deputatul PDL Petru Movilă Democrat-liberalul Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, a declarat, luni, presei, că îl va susţine pe medicul ieşean Vasile Cepoi la conducerea Ministerului Sănătăţii, chiar dacă acesta a fost promovat ministru de un guvern USL.
Iaşi: Deputatul Petru Movilă anunţă mutarea locaţiei Spitalului Regional de Urgenţe Autorităţile locale şi centrale nu sunt decise în ceea ce priveşte amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe de la Iaşi, locaţia acestuia fiind schimbată, a declarat luni, deputatul PDL Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...
Iaşi:Deputatul Petru Movilă (PDL) atrage atenţia asupra situaţiei critice de la Spitalul Socola Deputatul PDL Petru Movilă atrage atenţia că încă de la începutul lunii aprilie a transmis către Ministerul Sănătăţii şi către Guvernul României un memoriu în care prezenta situaţia critică în care se afla Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Socola.
ANT va inspecta spitalele din Iaşi în vederea acreditării acestora pentru transplanturi Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Transplant vor veni în următoarea perioadă la Iaşi pentru a efectua inspecţiile necesare în vederea acreditării unităţilor sanitare din Centrul Regional.