Cele mai citite
 


Platformă balcanică privind hepatitele cronice
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La iniţiativa României a fost înfiinţat site-ul www.balkanhep.eu, prin consens cu 12 ţări balcanice, a anunţat marţi prof. dr. Mihai Voiculescu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului.
Acesta a precizat că scopul iniţiativei este de a informa şi promova cele mai importante şi semnificative date privind bolile hepatice cronice în general şi hepatitele conice virale în special.
Cele 12 ţări din această zonă au constatat că au multe lucruri în comun în ceea ce priveşte virusurile hepatitice B şi C şi au nevoie de o platformă comună, a spus prof. dr. Mihai Voiculescu.
El a menţionat că prevalenţa hepatitei cu virus B este de 6,4% iar a celei cu virus C este de 5-5,4% în populaţia României, valori care ne situează în zona medie, asemănător cu Republica Moldova, dar mai mult decât Ungaria şi Polonia.
Prin această platformă se au în vedere standardizarea şi uniformizarea procedeelor de depistare, confirmare diagnostic şi mai ales de raportare a acestor afecţiuni, pentru a preveni necunoaşterea realităţilor din această zonă, a subliniat prof. dr. Mihai Voiculescu.
Ţările care participă la această platformă sunt Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia, R. Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia şi Turcia. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Târgul de Turism al României va reuni 280 de companii din 24 de ţări Cea de a XXXI-a ediţie a Târgului de Turism al României va reuni, în perioada 13-16 martie, la Romexpo, 280 de companii din 24 de ţări. respectiv din Israel, Macedonia, Bulgaria, Romania, Muntenegru, Croaţia, Turcia, Grecia, Ucraina, Austria, Italia, Polonia, Cipru, Serbia, Moldova, Marea Britanie, Ungaria...
Ministrul Voiculescu: 12 ţări europene vor pune bazele unui acord pentru a negocia cu sectorul farmaceutic Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, că 12 ţări din Europa Centrală şi de Est vor să pună bazele unui acord prin care să aibă o poziţie de negociere mai fermă cu sectorul farmaceutic pentru acces la medicamente.
Reuniune privind politicile în domeniul sănătăţii reproducerii şi populaţiei în Europa de Est Ministerul Afacerilor Externe găzduieşte, luni şi marţi, o reuniune regională având ca temă politicile în domeniul sănătăţii reproducerii şi populaţiei în Europa de Est, cu participarea unor reprezentanţi din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina...
Profesioniştii sistemului sanitar şi farmaceutic din patru ţări se reunesc la Târgu Mureş, la CNFMS 2015 Peste 300 de specialişti din domeniul sanitar şi farmaceutic din România, Bulgaria, Ungaria şi Republica Moldova şi-au anunţat participarea la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 14-17 octombrie.
Sibiu: Peste 100 de specialişti din 16 ţări, la Congresul Naţional al Societăţii Române de Pneumologie Peste 100 de profesori în pneumologie din 16 ţări şi reputaţi experţi în domeniu la nivel mondial, dintre care 26 de specialişti internaţionali, vor prezenta începând de miercuri la Sibiu cele mai noi informaţii din domeniul patologiei respiratorii în cadrul celei de a 23-a ediţii a Congresului Naţional...
123 de speakeri din 16 ţări participă la Congresul Naţional al Societăţii Române de Pneumologie 2014 123 de profesori în pneumologie şi reputaţi experţi în domeniu la nivel mondial, dintre care 26 de speakeri internaţionali, vor prezenta cele mai noi informaţii din domeniul patologiei respiratorii în cadrul Congresului Naţional al Societăţii Române de Pneumologie 2014. Ajuns anul acesta...