Cele mai citite
 


Proiectul Imagini Pozitive - Migraţie la Liceul Alexandru Ioan Cuza
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a organizat, la Liceul Teoretic ''Alexandru Ioan Cuza'', o lecţie deschisă în cadrul proiectului Imagini Pozitive - Migraţie şi dezvoltare.
La întâlnire, susţinută de o echipă de voluntari de Cruce Roşie, a participat invitatul special Wilmark Rizzo Hernandez şi elevi din clasa a IX-a din liceul gazdă.
Wilmark le-a vorbit elevilor despre cum a emigrat din Columbia în România.
"Am câştigat o bursă de studii în 1994 din partea statului român. Am vrut să dăruiesc o parte din ţara mea, să dau bucuria, să aduc veselia, să schimb griul pe care-l vedeam cu un strop de culoare din ţara mea. Şi asta o făceam la petreceri prin dans, la radio, la şcoala de dans, aceste lucruri, în acelaşi timp, cât dăruiam şi primeam", a spus Wilmark.
Pe parcursul a 50 de minute, elevii au avut ocazia să afle despre fenomenul migraţiei, să înţeleagă diferenţa între termenii emigrant şi imigrant şi să conştientizeze ce impact poate avea migraţia asupra dezvoltării unei ţări şi asupra întregii lumi.
Această abordare non-formală este menită să trezească interesul asupra realităţilor internaţionale şi fenomenelor cu care se confruntă lumea actuală şi să contribuie la educarea tinerilor pentru a deveni cetăţeni responsabili, toleranţi şi pregătiţi pentru o lume guvernată de diversitate.
Imagini Pozitive a fost implementat prin intermediul Filialelor de Cruce Roşie din Bucureşti sector 3, 5, 6 şi din Judeţul Ilfov, care au pus la dispoziţie voluntari şi au încheiat parteneriate cu unităţi de învăţământ din aria lor. Voluntarii au fost special pregătiţi pentru a susţine în şcoli sesiuni interactive despre migraţie şi dezvoltare.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Europe Aid, coordonat şi implementat de Crucea Roşie Britanică în parteneriat cu Societăţile Naţionale de Cruce Roşie, membre al Uniunii Europene.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
"Imagini pozitive - Migraţie şi dezvoltare" - un proiect prezentat cu ocazia Zilei Internaţionale a Eradicării Sărăciei Crucea Roşie Română a dezvoltat în 2011 proiectul "Imagini pozitive - Migraţie şi dezvoltare" prin care 48 de voluntari au mers în şcoli - la clase de gimnaziu - şi licee pentru a prezenta imagini pozitive referitoare la migraţie.
Wilmark le-a vorbit elevilor de la Liceul "A. I. Cuza" despre migraţie Voluntari ai Crucii Roşii Române au ţinut marţi la Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti o lecţie deschisă despre migraţie, invitat special fiind Wilmark Rizzo Hernandez.
Giurgiu: Un număr de 60 de voluntari de Cruce Roşie participă la tabăra internaţională a salvatorilor din ape Un număr de 60 de voluntari ai Crucii Roşii din România, Italia şi Bulgaria participă, în perioada 20-26 iulie, la Tabăra internaţională de pregătire a voluntarilor de Cruce Roşie în domeniul salvării din apă şi acordării primului ajutor, ce se desfăşoară în Complexul Stejarul din pădurea Bălănoaia,...
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...