Cele mai citite
 


Rusia ar putea ridica parţial embargoul la importul de legume în schimbul unor garanţii
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rusia este dispusă să ridice parţial embargoul la importul de legume europene în schimbul unor garanţii din partea serviciilor fitosanitare din ţările exportatoare, a declarat miercuri medicul sanitar şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, în absenţa vreunui progres în cadrul negocierilor cu oficiali ai Comisiei Europene, transmit EFE.
'Suntem dispuşi să permitem intrarea parţială (a legumelor în ţară), în schimbul unor garanţii din partea serviciilor naţionale. Avem nevoie de rezultate, nu de formă', a declarat Onişcenko agenţiei de presă Interfax, adăugând că Serviciul sanitar rus (Rospotrebandzor) aşteaptă în continuare un certificat de calitate din partea Comisiei Europene, care ar garanta siguranţa legumelor importate.
În privinţa rundei de discuţii cu reprezentanţi ai Comisiei Europene (CE) încheiate cu o seară în urmă, oficialul rus s-a plâns de lipsă 'de înţelegere' din partea partenerilor europeni. 'Situaţia în Europa nu insuflă optimism. Se înregistrează noi cazuri de persoane contaminate, în ciuda declaraţiilor Uniunii Europene că situaţia a fost clarificată' , a spus oficialul rus.
La 10 iunie, la summitul Rusia-UE desfăşurat în oraşul Nijni Novgorod, liderii Rusiei şi Uniunii Europene au convenit ca Moscova să ridice interdicţia privind importurile de legume din Europa în schimbul unor garanţii de securitate din partea CE şi a serviciilor fitosanitare din ţările exportatoare.
Onişcenko declarase atunci că s-a ajuns chiar la un acord în acest sens cu autorităţile olandeze, care au acceptat cerinţele Rusiei, însă Comisia Europeană nu a acceptat, insistând asupra ridicării interdicţiei pentru mai multe state. Rusia a interzis la 30 mai importurile de legume din Spania şi Germania din cauza focarului generat de bacteria infecţioasă E.coli, ca apoi să extindă, la 2 iunie, interdicţia la toate ţările din UE.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...
CE solicită din nou Rusiei ridicarea imediată a embargoului asupra importurilor de legume dinspre UE Bruxelles, 15 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Comisia Europeană a cerut din nou, miercuri, punerea în practică a măsurii de ridicare imediată şi fără alte condiţii a embargoului impus de Rusia asupra importurilor de legume proaspete provenind din UE, după ce un acord în acest...
Compensarea pagubelor înregistrate de legumicultorii europeni va demara în zilele următoare, în funcţie de cantiţăţile de legume blocate Compensarea pagubelor înregistrate de legumicultorii europeni va începe în zilele următoare, în funcţie de cantităţile de legume blocate în ţările afectate de isteria creată de bacteria E.coli, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, care a participat marţi la reuniunea miniştrilor...
EXCLUSIV Compensarea pagubelor înregistrate de legumicultorii europeni va demara în zilele următoare, în funcţie de cantiţăţile de legume blocate Compensarea pagubelor înregistrate de legumicultorii europeni va începe în zilele următoare, în funcţie de cantităţile de legume blocate în ţările afectate de isteria creată de bacteria E.coli, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
Ruşii se orientează spre produsele organice Fructele şi legumele organice sunt greu de găsit la Moscova iar acum cu atât mai puţin după ce Rusia a impus un embargo asupra produselor din UE, la 2 iunie. În contextul în care interdicţia naţională asupra legumelor din UE întră în a doua săptămână, producătorii şi comercianţii de produse organice...
Rusia interzice importurile de legume din toate ţările UE /oficial/ Rusia a interzis joi importurile de legume proaspete provenite din toate ţările Uniunii Europene, din cauza epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a anunţat agenţia pentru protecţia consumatorilor, informează AFP.