Cele mai citite
 


Segmentul de închirieri pe piaţa de birouri, în creştere cu 50% în primul trimestru din 2011
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Segmentul de închirieri pe piaţa de birouri a înregistrat o creştere cu 50 de procente în primul trimestru din 2011, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit celor mai recente analize realizate de specialiştii companiei din domeniul serviciilor imobiliare - Regatta.
Studiile Regatta arată ca, spre deosebire de anul trecut, companiile manifestă un comportament mult mai matur în deciziile de închiriere, dând o dovadă mult mai mare de hotărâre când vine vorba despre închiderea contractelor. În timp ce în 2010, companiile doar testau piaţa şi se arătau destul de sceptice în privinţa unor hotărâri ferme, anul acesta, companiile au fost mult mai determinate în încheierea afacerilor propice pentru activitatea lor, fapt care a condus la o creştere semnificativă, de aproximativ 50%, a pieţei de birouri. Confirmarea acestui fapt a venit în urma analizelor Regatta, care au vizat cele mai importante mişcări pe care le-a cunoscut piaţa de închirieri birouri în ultimele 6 luni.
"Există mai mulţi factori care au dus la această evoluţie remarcabilă a pieţei. Evoluţia sectorului de IT, în care mai multe companii fie s-au extins, fie au apărut altele noi, desprinse din cele deja existente, a constituit unul dintre factorii care au determinat creşterea pieţei. Pe lângă acestea, numeroase companii de asigurări şi-au deschis noi sucursale sau divizii, fapt care a necesitat sedii noi sau extinderi de sedii. Nu în ultimul rând, sectorul medical continuă să fie unul înfloritor din acest punct de vedere: numeroase clinici medicale cer în continuare spaţii pretabile acestei activităţi, noutatea constând în faptul că acum nu se limitează doar la zona Capitalei, ci sunt prevăzute şi extinderi în ţară", a afirmat specialistul Regatta, Mihaela Oprea, directorul Departamentului de Închirieri-Birouri.
Specialiştii Regatta preconizează că în viitorul apropiat o mare parte din spaţiile rămase încă vacante vor fi închiriate, iar cererea pentru spaţii destinate birourilor va fi din ce în ce mai mare, având în vedere faptul că în ultimii trei ani, de când a început recesiunea, nu s-au mai demarat noi proiecte majore de birouri în Bucureşti.
Înfiinţata în 1993, Regatta a devenit de-a lungul celor 17 ani de activitate una dintre cele mai specializate companii din domeniul serviciilor imobiliare, câştigând în ultimii ani o importantă cotă de piaţă pe segmentul evaluărilor imobiliare.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marsh Broker identifică 10 tendinţe pentru 2015 în piaţa asigurărilor (studiu) Bucureşti, 20 ian /Agerpres) - Concentrarea pieţei de brokeraj şi a celei de asigurări este una dintre cele 10 tendinţe identificate de Marsh Broker de Asigurare - Reasigurare pentru 2015, în condiţiile unei pieţe în plină evoluţie.
Mehedinţi: Controale la laboratoarele de analize medicale care invocă epuizarea fondurilor repartizate de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi va demara, începând de marţi, controale la cele şase laboratoare de analize medicale din judeţ, a declarat directorul instituţiei, Ion Mîţu.
Comisia Europeană bănuieşte unele companii farmaceutice de practici anticoncurenţiale Comisia Europeană a confirmat că, la 30 noiembrie, oficiali ai săi au efectuat inspecţii inopinate la o serie de companii active în sectorul farmaceutic, în mai multe state membre, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor naţionale în domeniu, relevă vineri un comunicat publicat pe site-ul oficial...
Mai multe companii daneze susţin proiectul "Caravana cu Medici" pentru comunităţile săteşti Mai multe companii daneze susţin proiectul autohton "Caravana cu Medici", ce oferă servicii medicale comunităţilor din satele româneşti, a anunţat miercuri, ambasadorul Danemarcei la Bucureşti, Karsten Vagn Nielsen.
Harghita: Laboratoarele de analize din Topliţa, fără contract cu CJAS Cele două laboratoare de analize medicale din zona Topliţa nu au mai putut încheia contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, întrucât nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute de lege.
Vaslui: S-au alocat fonduri pentru persoanele care aşteaptă să îşi facă analize gratuite Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunţat, luni, că laboratoarele medicale din judeţ, aflate sub contract cu instituţia de sănătate au primit fondurile necesare pentru a relua efectuarea de analize medicale gratuite.