Cele mai citite
 


Gripa porcină: OMS recomandă tratament antiviral imediat pentru femeile însărcinate
vineri, 31 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Geneva, 31 iul /Agerpres/ - Femeile însărcinate sunt în mod deosebit expuse virusului A(H1N1) şi trebuie să primească imediat un tratament adecvat pe bază de medicamente antivirale, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, transmite AFP.

"Un anumit număr de studii întreprinse în SUA şi în alte state afectate indică faptul că femeile însărcinate prezintă mai multe riscuri de infecţie cu A(H1N1)", a declarat presei Aphaluck Bhatiaseve, purtătoare de cuvânt a OMS.

"Gripa pandemică afectează o populaţie mai tânără decât cea atinsă de gripa sezonieră, iar, fireşte, femeile însărcinate sunt printre cele mai tinere", a explicat dna Bhatiaseve.

"OMS recomandă ca, în ţările unde virusul A(H1N1) s-a propagat amplu, femeile însărcinate să primească îngrijiri adecvate şi un tratament imediat" cu antivirale precum Tamiflu, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Tratamentul este mai eficace dacă este administrat în primele 48 de ore de la apariţia simptomelor, a subliniat reprezentanta OMS.AGERPRES/(Irina Cristea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Test de confirmare a virusului A/H1N1 Bucureşti, 6 aug /Agerpres/ - Centrul Medical Unirea oferă, începând cu luna august, în premieră pe piaţa clinicilor private din România, posibilitatea realizării testului de confirmare a virusului A/H1N1 (virusul gripei noi ).
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...