Cele mai citite
 


Stentarea ficatului, o metodă care se va aplica în curând şi în România
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii Centrului de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni vor utiliza o modalitate de tratament invaziv, dar nechirurgical pentru hipertensiunea portală care se dezvoltă în ciroză şi care se complică fie cu hemoragie digestivă superioară prin ruperea varicelor esofagiene, fie cu ascită.
Ei îşi propun să realizeze un program de decompresiune portală prin TIPS (Transjugular Intrahepatic Portosistemic Sunt), care să devină o procedură de rutină salvatoare pentru pacienţii cu hipertensiune portală complicată cu hemoragie digestivă, ascită refractară sau sindrom hepato-renal, a spus prof. dr. Mihai Voiculescu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului, marţi, într-o conferinţă de presă.
Dr. M.Mihăilă de la Centrul de Medicină Internă a amintit că, în urmă cu 4-5 ani, în Institutul Clinic Fundeni au fost făcute 10 proceduri prin această metodă împreună cu colegii de la Spitalul Niguarda din Milano.
Procedeul constă în montarea unei proteze endovasculare intrahepatice cu abord vascular - vena jugulară. Potrivit specialistului, prin procedeul amintit se reduce riscul de sângerare cu până la 1%.
Prof.dr. Mihai Voiculescu a informat că, în luna iulie, va fi lansat în Germania un aparat care va putea determina severitatea encefalopatiei hepatice. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Institutul Fundeni s-a reluat utilizrea metodei TIPS Metoda TIPS (Transjugular Intrahepatic Porto Systemic Shunt - Şunt Transjugular Intrahepatic Porto-Sistemic) a fost reluată la Institutul Clinic Fundeni.
Dr. Mihai Voiculescu: Prevenirea şi tratarea cu succes a bolilor de rinichi presupun diagnosticare timpurie Prevalenţa ridicată şi subdiagnosticarea afecţiunilor cronice de rinichi în România ar trebui să ridice un mare semn de întrebare legat de importanţa dată prevenţiei şi diagnosticării precoce a acestor boli, a declarat, joi, prof. dr. Mihai Voiculescu, de la Clinica de Nefrologie şi Medicină Internă...
O sută de transplanturi hepatice la Institutul Clinic Fundeni în 2013 O sută de proceduri de transplant hepatic au fost realizate în 2013 la Institutul Clinic Fundeni, un record pentru această activitate.
Comunicat de presă - Institutul Clinic Fundeni Institutul Clinic Fundeni anunţă cu regret marea pierdere a distinsului nostru coleg Prof. Dr. MIHAI VOICULESCU, medic primar medicină internă şi nefrologie Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Medicină Internă şi Nefrologie, profesor de medicină internă şi nefrologie la UMF Carol Davila, Bucureşti...
Bolile cronice de rinichi în România – problemă de sănătate publică Prevalența ridicată și subdiagnosticarea afecțiunilor cronice de rinichi în România ar trebui să ridice un mare semn de întrebare legat de importanţa pe care o dăm prevenției și diagnosticării precoce a acestor boli.
Cele mai noi informaţii privind transplantul şi insuficienţa renală, prezentate la Congresul de Nefrologie Al VII-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular, care a început, joi, la Bucureşti, aduce în atenţie o serie de noutăţi privind dializa peritoneală, actualităţi în managementul anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală cronică, dializa hepatică la pacienţi cu insuficienţă...