Cele mai citite
 


Uleiul de măsline poate preveni atacul cerebral la persoanele în vârstă (studiu)
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele de peste 65 de ani amatoare de ulei de măsline riscă mai puţin să facă atacuri cerebrale decât cele care nu consumă acest tip de ulei, arată un studiu desfăşurat pe 7.000 de francezi şi publicat miercuri de revista americană Neurology.
Cercetători de la Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală din Bordeaux au observat 7.625 persoane de peste 65 de ani din trei oraşe din Franţa timp de cinci ani, informează AFP. Ei au repartizat participanţii la studiu în două grupuri. În primul grup au fost cuprinse persoane care nu consumau niciodată ulei de măsline, iar în al doilea, cele care introduceau acest tip de ulei în regimul lor alimentar. În cursul studiului s-au înregistrat 148 de cazuri de atac cerebral în rândul participanţilor.

După aplicarea criteriilor de greutate, activitate fizică şi regim alimentar, cercetătorii au constatat că persoanele care consumau 'frecvent' ulei de măsline prezentau un risc cu 41% mai mic să aibă un atac cerebral decât cei care nu consumau deloc. 'Studiul nostru vrea să arate că ar trebui să se publice o nouă serie de sfaturi alimentare, pentru prevenirea atacurilor la persoanele de peste 65 de ani', consideră Cecilia Samieri, autoarea cercetării.

'Atacurile sunt foarte răspândite în rândul oamenilor în vârstă. Uleiul de măsline este o metodă ieftină şi simplă care ajută la prevenirea acestora', adaugă ea.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Uleiul de măsline are efect protector împotriva bolilor de inimă (studiu) Un nou studiu arată efectele benefice ale uleiului de măsline în ceea ce priveşte protecţia împotriva bolilor cardiovasculare. Dr Philippe Tellier explică, în Journal international de Medecine, că 'şi în Spania factorii de risc cardiovascular câştigă mereu teren şi totuşi frecvenţa bolilor de inimă nu...
Uleiul de măsline ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale O dietă conţinând o cantitate importantă de ulei de măsline poate proteja persoanele în vârstă de peste 65 de ani de accidentele vasculare cerebrale, care reprezintă cea de-a treia cauză a mortalităţii în Statele Unite, după bolile cardiace şi cancer, potrivit unui studiu publicat joi de revista Journal...
Uleiul de măsline taie pofta de mâncare Uleiul de măsline constituie o componentă de bază a regimului mediteranean, ale cărui efecte pozitive asupra sănătăţii sunt cunoscute. S-a dovedit acum că favorizează şi senzaţia de saţietate, scrie passionsante.be.
Uleiul de măsline salvează creierul de la îmbătrânire (studiu) Uleiul de măsline, cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate, are în compoziţia sa substanţe ce pot proteja împotriva bolii Alzheimer, potrivit unui studiu apărut în ultimul număr al revistei americane ACS Chemical Neuroscience.
Regimul mediteranean înseamnă doi ani de viaţă în plus (studiu) Adoptarea regimului mediteranean se traduce printr-o speranţă de viaţă mai lungă, având şi un efect benefic asupra sănătăţii cardiovasculare, relatează joi passionsante.be.