Cele mai citite
 


Un nonagenar, ultima victimă a epidemiei de Eceh din Germania
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia cu bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a provocat un nou deces în Germania, potrivit autorităţilor, ridicând la 37 numărul morţilor din această ţară, în timp ce bilanţul din Europa este de 38 de victime, relatează AFP.
Un nonagenar a murit în ultimele 24 de ore la Hamburg, în nordul Germaniei, au anunţat miercuri autorităţile oraşului.

În jur de 15 noi cazuri de contaminare cu Eceh sau de îmbolnăvire cu sindromul hemolitico-uremic (SHU) au fost înregistrate în Germania.

Regiunea Hamburg este în mod special afectată de epidemie, cu 1.071 de persoane contaminate cu Eceh până în prezent, au subliniat autorităţile.

În total, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 3.300 de persoane au fost contaminate de bacterie în 14 ţări europene, în SUA şi Canada.

Epidemia, care de la începutul lui mai a lovit în principal nordul Germaniei, este totuşi în regresie. 'De circa o săptămână, s-au înregistrat mult mai puţine cazuri noi de Eceh şi SHU', a informat miercuri Institutul Robert Koch într-un comunicat.

Pentru prima dată de la declanşarea epidemiei, un copil a murit în această săptămână în Germania. Decesul micuţului, în vârstă de 2 ani, a fost anunţat marţi, precizează AFP.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania: Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni (Institutul Robert Koch) Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni, iar sursa infecţiei ar putea să nu fie cunoscută niciodată, susţine Reinhard Burger, preşedintele Institutului german Robert Koch, instituţia federală însărcinată cu controlul sanitar, relatează BBC News.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
E.coli face primele trei victime americane Trei persoane care s-au întors în SUA dintr-un voiaj în Germania sunt suspectate de contaminare cu bacteria Escherichia coli, care a ucis până în prezent 18 persoane în Europa, a anunţat - joi - un purtător de cuvânt al Centrelor de control şi prevenire a maladiilor /CDC/, citat de AFP.
OMS susţine că tulpina ucigaşă de E.coli este una cunoscută Tulpina bacteriei responsabilă de epidemia care a provocat 18 morţi în Europa, în majoritate în Germania, este una cunoscută, a informat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, cu toate că unii cercetători susţin că este vorba de o tulpină nouă, relatează vineri AFP.
Epidemia E.coli: medicii avertizează asupra efectelor neurologice grave Iniţial, medicii au fost mai îngrijoraţi de efectele asupra rinichilor pacienţilor afectaţi de E.coli enterohemoragic, sau EHEC. Săptămâna trecută, însă, a devenit evident că efectele secundare neurologice ale infecţiei bacteriene ar putea fi chiar mai rele, informează publicaţia germană Der Spiegel...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...