Cele mai citite
 


Un număr considerabil de medici înregistraţi în 2010 în Franţa provin din România
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Foarte mulţi dintre medicii tineri înregistraţi în Franţa în 2010 provin din România, conform unui raport al Consiliului naţional al ordinului medicilor (CNOM), dat publicităţii marţi de site-ul estrepublicain.fr.
Circa 67% dintre medicii tineri care se stabilesc în departamentul Meuse provin din România, conform raportului CNOM, care indică şi faptul că numărul medicilor de pe teritoriul Franţei care şi-a făcut studiile în străinătate creşte an de an. În regiunea Lorraine, din care face parte departamentul Meuse, 33% din medicii nou-veniţi şi-au făcut studiile în străinătate, iar dintre ei nu mai puţin de 50% sunt din România.

Alte regiuni în care românii reprezintă un procent mare dintre medicii nou înregistraţi care şi-au făcut studiile în străinătate sunt Poitou-Charentes (65% români), Basse Normandie (50%), Franche-Comte şi Aquitaine (44%), Champagne-Ardenne şi Alsacia (40%), Midi-Pyrineees (38%), Picardie, Rhone-Alpes şi Auvergne (33%).

În unele departamente numărul medicilor străini tineri sau înregistraţi anul trecut este foarte mare. De exemplu, în Loir-et-Cher, din regiunea Centru, există 71% de medici noi care şi-au făcut studiile în străinătate şi nu mai puţin de 60% dintre ei în România.

În medie, un sfert dintre medicii înscrişi în 2010 şi-au obţinut diploma în afara Franţei, iar o treime dintre aceştia şi-au făcut studiile în România.

Potrivit sursei citate, un număr semnificativ de medici tineri se stabilesc în zone rurale 'contrar ideii că ar fi reticenţi să profeseze în zona rurală', notează CNOM.

Cu o medie naţională de 306,7 medici la 100.000 de locuitori la 1 ianuarie 2011 faţă de 308,8 cu un an înainte, densitatea medicilor în Franţa, deşi în uşoară scădere, rămâne satisfăcătoare, notează estrepublicain.fr.

Raportul atrage atenţia asupra faptului că în Franţa există mai mulţi medici care se apropie de pensie decât medici care îşi încep activitatea. Practic, dacă numărul medicilor care şi-au început activitatea reprezintă o creştere de 2,5% faţă de 2009, numărul celor care ies la pensie, 4.310, a crescut într-un an cu 11,2%.

Medicul francez are în medie vârsta de 51,4 ani, ceea ce lasă să se întrevadă importante retrageri din activitate în următorii 15 ani.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
România, sursă majoră de medici stomatologi pentru Franţa Peste o treime din noii dentişti care îşi exercitau meseria în Franţa în 2014 au fost formaţi în străinătate, în special în România, Spania şi Portugalia, cifră în creştere faţă de 2013, a constatat recent Ordinul naţional al chirurgilor-dentişti din Franţa, potrivit publicaţiei franceze Le Figaro.
Cluj: Medicii români sunt apreciaţi în Franţa, unde există spitale cu raport de gardă în română Medicii români sunt foarte căutaţi în Franţa şi în provinciile franceze din lume, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, un medic român care a participat la întâlnirea festivă prilejuită de aniversarea a 40 de ani de la absolvirea Universităţii de Medicină din Cluj.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.
România şi Bulgaria au de suferit de pe urma elitelor plecate în străinătate (presa germană) Tot mai mulţi oameni bine pregătiţi pleacă din România şi Bulgaria. Emigraţia le este uşurată de libera circulaţie în Europa, însă acestor două ţări le lipsesc specialiştii, arată luni publicaţia Augsburger Allgemeine.
Medic din Franţa: Nu am fi făcut mai bine nici în Franţa, Belgia sau Anglia Medicul Ciprian Isacu, şef al Secţiei de arşi de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că personalul medical din România a acţionat ca la carte în cazul pacienţilor de la clubul Colectiv, precizând că nu s-ar fi intervenit mai bine nici în Franţa...