Cele mai citite
 


Un număr de 6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer pe care Ministerul Sănătăţii l-a demarat în primăvara acestui an, informează miercuri într-un comunicat de presă instituţia.
Două dintre acestea sunt unităţi sanitare publice, Spitalul de Obstetrică Ginecologie "Prof. dr. Panait Sârbu" din Bucureşti şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, iar restul sunt unităţi private din Timişoara, Braşov, Sibiu şi Bucureşti.
Cele 6 unităţi sanitare au fost selectate de către o Comisie a Ministerului Sănătăţii, din 16 unităţi medicale care au accesat programul.
Ministerul Sănătăţii va publica pe pagina de web www.ms.ro, lista unităţilor (adresele şi contactele acestora) care au fost admise, până în prezent, în program.
'Lista este deschisă. Dacă din cele 10 unităţi sanitare care au aplicat, dar care nu au fost selectate pentru că nu îndeplinesc la această dată toate criteriile, există unele care îşi vor completa dosarele cu documentele solicitate, atunci vor putea intra în program, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie. Până atunci, aşa cum am promis, începând de astăzi cuplurile pot depune dosarele la sediul unităţilor sanitare admise,', a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila, potrivit comunicatului citat.
Anul acesta Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar.
Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar) şi 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.
În 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS.
Începând de miercuri, cuplurile care doresc să acceseze programul Ministerului Sănătăţii de fertilizare in vitro pot depune dosarele la sediul unităţilor sanitare care îl derulează.
Dosarul medical, respectând criteriile de includere, va fi înregistrat de către unităţile sanitare participante în program, iar copia acestuia va fi transmisă la Ministerul Sănătăţii pentru evaluare.
Pentru păstrarea confidenţialităţii, copia dosarului va cuprinde doar un cod.
Dosarele pentru solicitarea includerii cuplurilor în subprogramul FIV/ET transmise de unităţile sanitare care derulează subprogramul se înregistrează la Registratura Ministerului Sănătăţii, în ordinea cronologică a datei de intrare în instituţie.
La Ministerul Sănătăţii dosarul va fi analizat de către o Comisie numită prin Ordin de ministru din care vor face parte 5 membri (un reprezentant Ministerul Sănătăţii, 2 medici ginecologi neimplicaţi direct în reproducerea umană asistată, un medic urolog, un reprezentant al societăţii civile). Comisia se va întruni în primele 5 zile ale fiecărei luni.
Programul este coordonat la nivel naţional de către Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "Prof. dr. Alfred Rusescu".
Prof. dr. Virgil Ancăr, specialist în domeniul fertilizării, iniţiatorul programului, a declarat pentru AGERPRES că procentul de infertilitate în totalul populaţiei este de 11% - 12%. El a mai spus că momentul conceperii unui copil este amânat de cupluri, acestea fiind preocupate mai întâi de realizarea în plan profesional, iar atunci când se decid, de cele mai multe ori apar probleme. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 800 de cupluri vor beneficia, de la 1 iunie, de programul MS de fertilizare in vitro Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii va începe, de la 1 iunie, primul program de fertilizare in vitro şi embriotransfer în scopul de a asigura fondurile necesare realizării procedurii de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul...
Peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro realizate prin programul Ministerului Sănătăţii Prin Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii (MS) au fost realizate până în prezent peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro.
Peste 170 de proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate de la debutul programului Ministerului Sănătăţii În primele cinci luni de funcţionare ale Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer au fost realizate 171 de proceduri de fertilizare in vitro, informează Ministerul Sănătăţii.
MS: 106 cupluri au optat, până la 30 iunie, pentru fertilizare in vitro şi embriotransfer Un număr de 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru înscrierea în Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer au fost depuse de unităţile sanitare la Ministerul Sănătăţii până la data de 30 iunie.
Finanţare pentru fertilizare in vitro pentru 134 de cupluri Ministerul Sănătăţii anunţă miercuri printr-un comunicat de presă că actuala Comisie pentru includerea cuplurilor solicitante în Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a mai aprobat un număr de 134 de dosare din cele 180 de dosare noi depuse in cursul lunii iulie, iar de la debutul programului...
Zece clinici vor derula în acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii Zece clinici vor derula în acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii, care va beneficia de un buget de 1.857.000 lei.